מרק חומוס וכתומים

27 דצמ 2016, על ידי adi ב ארוחות ערב, מרקים, קטניות

אחד המרקים המוצלחים, סמיך ומשביע, עשיר בירקות ובחלבון איכותי מהחומוס.
גם ילדים יאהבו.

מצרכים:

3 בטטות חתוכות לקוביות בינוניות
4 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
1 כרובית קטנה מחולקת לפלחים
1 שורש סלרי חתוך לקוביות בינוניות
2 כרישות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
5 עגבניות מקולפות וקצוצות
1/2 ק"ג גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בשל סנפרוסט)
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית חוואיג'
מעט פלפל קאיין או פפריקה חריפה
כפית מלח הימלאיה דק
1 כף שמן קוקוס בכבישה קרה
4 ליטר מים

אופן ההכנה:

  • מחממים שמן קוקוס בסיר, מטגנים את הבצל למספר דקות
  • מוסיפים את הבטטות, הגזר, השום, העגבניות, התבלינים ורסק העגבניות. מטגנים לעוד מספר דקות
  • מוסיפים את החומוס והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש,ומבשלים ל 45 דקות
  • מקררים מעט וטוחנים עם בלנדר מוט למרקם גס. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה

המתכון באדיבות השף הטבעוני גיל הררי, ומוגש במסגרת סדנת בישול או בר מרקים לחורף בריא בארגונים וחברות