מרק כתומים

המרק האהוב והפשוט להכנה הזה, טחון, מזין, מרגיע. מרק זריז להכנה מהירה לארוחת ערב.
מתאים לילדים, ומתאים בימי הניקוי כמקור בריא לפחמימות טובות.

מצרכים:

1 כוס עדשים כתומות לאחר השרייה במי ברז כ3 שעות עד לילה (לפי מידת הזמן שיש לכם) וסינון
2 בטטות חתוכות גס
3 גזרים חתוכים גס
חתיכת דלעת
דלורית קטנה
בצל לבן חתוך גס
כפית קינמון, 1/2 כפית כורכום (טרי או יבש), 1 כפית חוויאג' למרק, 1/2 כפית פלפל טחון, כפית מלח

אופן הכנה:

  • מאדים עם כף שמן קוקוס את הבצל והגזרים למשך כמה דקות
  • מוסיפים את הבטטה, הדלעת והדלורית, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דק'
  • מוסיפים את העדשים הכתומות, מערבבים, ומכסים במים מסוננים עד כיסוי
  • מוסיפים את התבלינים (פרט למלח אותו מוסיפים בתום הבישול- מלח מקשה את הריכוך של הקטניה) ומביאים רתיחה.
  • מבשלים כ25 דק' רק עד שהעדשים רכות. נמנעים מבישול יתר. טוחנים בממחה ידני.