סלט בורגול ועדשים שחורות

22 פבר 2016, על ידי adi ב ארוחות צהרים, קטניות

ארוחת הצהרים של בעלי שאוהב לקחת מהבית. וגם הילדים נהנים מהסלט בארוחת הערב.

מרכיבים:

כוס וחצי בורגול עבה
1/3 כוס עדשים שחורות

_  __ _ __ _ _ __ _ __ _ __ _ _ __ _ _ _

1/3 צרור עלי בזיליקום חתוך לרצועות דקות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק (העלים בלבד)
3 בצלים ירוקים קצוצים גס
_ _ _ _ __ _ _ _ _ __ _ _ __ _ _ __ _ __ _
ירקות קלויים (משתנה- מה שאוהבים)

לרוב: פלפל כתום ואדום, זוקיני, בצל סגול ודלורית

_ _ _ _ __ _ _ __ _ _ __ __ _ _ __ _ __ _

רוטב לסלט:
חצי לימון טרי סחוט
שמן זית
סומק
מלח הימלאיה

אופן הכנה:

  •  משרים את העדשים בקערת מים, לפחות ל-4 שעות עד 8 שעות, מסננים ממי ההשריה ושוטפים.
    להמשך הנבטה אם יש זמן- מניחים על גבי המסננת המונחת על קערה למשך יום מלא עד לנביטה קטנה. שומרים במקרר בקופסת זכוכית על מצע נייר סופג מעט רטוב עד לשימוש (נשמר כשבוע בקירור).
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, חותכים את הירקות לחתיכות גסות, מעבירים לקערה, בוזקים שמן זית, מפזרים מלח גס אטלנטי ואורגנו טרי, מערבבים טוב, ופורסים את הירקות על תבנית אפייה (לרפד בנייר אפיה). אופים למשך כ-20 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
  • במקביל מבשלים את העדשים במים כ-20 דק' עד ריכוך (אם העדשים מונבטות אז זמן הבישול מתקצר ל-10 דק'). מסננים ומעבירים לקערת הסלט.
  • במקביל מבשלים את הבורגול  ב-1.5 כוסות מים, יחס של 1:1, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 10 דקות על אש נמוכה. מעבירים את הבורגול לקערה שיתקרר.
  • לקערת הסלט של הבורגול והעדשים והירקות הקלויים מוסיפים את הבצלים הירוקים הקצוצים, פטרוזיליה קצוצה ובזיליקום. מטבלים בכפית סומק, שמן זית, לימון ומלח.

הצעת הגשה: בתחתית הצלחת מניחים 2-3 כפות של יוגורט טבעי ומגישים לצד טחינה מלאה מדוללת במים