פטה עדשים

01 אפר 2015, על ידי adi ב ממרחים, קטניות

פטה עדשים_ליהצילום: אפיק גבאי מתוך הספר 'פשוט לבשל בריא' של ליה שומרון-פינדר

מרכיבים:

1/2 כוס עדשים חומות (או שחורות)
1 עלה דפנה
מעט פלפל אנגלי טחון
2 בצלים בינוניים
1/2 1 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
כוס אגוזי מלך, קלויים
1/2 1 כפיות רסק עגבניות
1/4 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית מלח
1-2 כפות מיץ לימון
פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • מבשלים את העדשים במים עם עלה דפנה ומעט פלפל אנגלי עד שהן מתרככות.
  • מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים שום ובזיליקום ומסירים מהאש.
  • במעבד מזון מרסקים את האגוזים.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים ומרסקים עד שמתקבל מרקם אחיד.