פלאפל אפוי משעועית מאש

27 אפר 2020, על ידי adi ב ארוחות ערב, קטניות, קציצות

שעועית מאש טובה לנו!
השעועית קלה לעיכול ולהנבטה ומתאימה לקיץ, מהווה חלבון איכותי מהצומח, עשירה בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים וטובה לניקוי הכבד ולהורדת רמות כולסטרול.

מצרכים לכ15 קציצות:

2 כוסות שעועית מאש מונבטת (משרים כוס שעועית מאש למשך לילה במים, מסננים, שוטפים היטב ממי ההשריה ומניחים במסננת להנבטה לעוד יום אחד)
צרור עלי פטרוזיליה ללא הגבעול
2 בצל ירוק חתוך גס
1/2 זוקיני חתוך גס
2 שיני שום
כף שמן זית
כף קמח כוסמין מלא (או קמח ללא גלוטן כמו קמח כוסמת)
כף פירורי לחם (או כף קמח נוספת ללא גלוטן)
ביצה או כף טחינה גולמית
פרוסת שורש ג'ינג'ר טרי
כפית מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה
  • מחממים תנור ל180 מעלות, צרים קציצות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מברישים כל קציצה בשמן זית ואופים למשך 10 דק
  • מעלים את הטמפרטורה ל200 מעלות, הופכים את הקציצות ואופים לעוד 3 דקות. מוציאים החוצה ומגישים מיד
  • המלצת הגשה: עם פיתות כוסמין מלא, מטבל טחינה וסלט ירקות קצוץ דק
  • אם נשארו קציצות אפשר חלק להקפיא וחלק להשאיר ליום למחרת ולחמם על המחבת עם מעט שמן זית

אם אהבת את המתכון, מומלץ להציץ במתכון של פלאפל מעדשים כתומות