פלאפל אפוי מעדשים כתומות

27 אפר 2020, על ידי adi ב ארוחות ערב, קטניות, קציצות

מצרכים לכ15 קציצות:

2 כוסות עדשים כתומות (אחרי השרייה של לילה במים, סינון ושטיפה ממי ההשרייה)
צרור עלי כוסברה ללא הגבעולים
בצל לבן קטן חתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
כף קמח כוסמין מלא (או קמח ללא גלוטן כמו קמח עדשים)
כף פירורי לחם (או כף קמח נוספת ללא גלוטן)
שורש כורכום טרי מגורר או כפית אבקת כורכום
כפית זרעי כוסברה
כפית מלח
פלפל שחור
כף שמן זית

אופן הכנה:

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה
  • מחממים תנור ל180 מעלות, צרים קציצות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מברישים כל קציצה בשמן זית ואופים למשך 10 דק
  • מעלים את הטמפרטורה ל200 מעלות, הופכים את הקציצות ואופים לעוד מקסימום 3 דקות נוספות (חשוב להימנע מאפיית יתר אחרת הקציצות יוצאות יבשות!)
    מוציאים החוצה ומגישים מיד
  • המלצת הגשה: עם פיתות כוסמין מלא, מטבל טחינה וסלט ירקות קצוץ דק
  • אם נשארו קציצות אפשר חלק להקפיא וחלק להשאיר ליום למחרת ולחמם על המחבת עם מעט שמן זית

אם אהבתם, כדאי להציץ גם במתכון של קציצות פלאפל משעועית מאש