פלאפל אפוי מעדשים

27 אפר 2020, על ידי adi ב ארוחות ערב, קטניות, קציצות

מצרכים לכ15 קציצות:

2 כוסות עדשים כתומות/שחורות/ירוקות (רצוי להשרות למשך לפחות 4 שעות עד לילה במים, לסנן ולשטוף ממי ההשריה. אם ניתן מומלץ להנביט לעוד יום)
חצי צרור עלי כוסברה ללא הגבעולים
חצי צרור עלי פטרוזיליה ללא הגבעולים
בצל לבן קטן חתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
1/2 כוס קמח עדשים או כוסמין מלא
2 כפות פירורי לחם (אם נמנעים מגלוטן אז לוותר)
כפית אבקת כורכום (או שורש כורכום טרי מגורר אם יש)
כפית כמון
כף אבקת שום
כפית מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
2 כפות טחינה

אופן הכנה:

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה
  • מחממים תנור ל180 מעלות, צרים קציצות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מברישים כל קציצה בשמן זית (או מצפים בפירורי לחם פנקו ואחרי זה מברישים בשמן זית) ואופים למשך 10 דק
  • מעלים את הטמפרטורה ל200 מעלות, הופכים את הקציצות ואופים לעוד מקסימום 3 דקות נוספות (חשוב להימנע מאפיית יתר אחרת הקציצות יוצאות יבשות!)
    מוציאים החוצה ומגישים מיד
  • המלצת הגשה: עם פיתות כוסמין מלא, מטבל טחינה וסלט ירקות קצוץ דק
  • אם נשארו קציצות אפשר חלק להקפיא וחלק להשאיר ליום למחרת ולחמם על המחבת עם מעט שמן זית

אם אהבתם, כדאי להציץ גם במתכון של קציצות פלאפל משעועית מאש