ירקות כתומים בחלב קוקוס וקארי

רובכם וודאי מכירים את המנה הקלאסית מהמטבח התאילנדי של ירקות כתומים בחלב קוקוס וקארי.

את המנה הזו שידרגתי עם כמה הפתעות, ביניהן פירות הקיץ: מנגו, פפאיה וליצ'י

מנה נפלאה ביום קייצי, בתוספת אורז בסמטי מלא או אטריות שעועית/אטריות אורז.

ירקות כתומיםמצרכים:

1 דלורית קטנה / חתיכה של דלעת (כ300 גרם) / דלעת בינונית מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות

1 מנגו מקולף חתוך לקוביות / חצי פפאיה קטנה מקולפת חתוכה לקוביות / 4 ליצ'י מקולפים ומגולענים

בצל אדום קצוץ / 3 שיני שום פרוסות / פלפל צ'ילי אדום פרוס דק / כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

מקל קינמון / כפית זרעי כוסברה כתושה / כמה עלי כפיר ליים / כף משחת קארי ירוק / כוס חלב קוקוס arroy-d

להגשה: עלי כוסברה קצוצים / זרעי דלעת קלויים כ2 דקות במחבת

כף שמן קוקוס בכבישה קרה / חצי כפית- כפית מלח הימלאיה דק / קמצוץ פלפל שחור טחון טרי או פלפל קאיין

אופן הכנה:

  • במחבת כבדה רחבה/ ווק מחממים את השמן קוקוס ומוסיפים את הבצל עם השום, זרעי הכוסברה, פלפל צ'ילי וג'ינג'ר ל2-3 דק'
  • מוסיפים את חלב הקוקוס עם הקארי. מועכים את המשחה היטב עם חלב הקוקוס, מערבבים, מביאים לרתיחה
  • מוסיפים את הירקות הכתומים, את עלי הכפיר ליים ומקל הקינמון. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים למשך כ10 דקות, עד לריכוך קל, שהירקות שומרים על צורתם
  • כעבור 10 דקות מוסיפים לסיר את הפירות, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.
  • מגישים עם עלי כוסברה קצוצה, זרעי דלעת קלויים קלות
  • לארוחה שלמה ומזינה מומלץ להגיש לצד אורז בשמטי מלא, ולהוסיף לכתומים 1/2 כוס קטניה עשירה בברזל כמו: אורד דל (מאש שחור) / שעועית שחורה / אזוקי שבושלה בסיר נפרד במים עד ריכוך (לאחר השרייה של לילה- יום שלם במי ברז)