לביבות תירס וירק

04 יול 2018, על ידי adi ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, קיץ, קציצות

לעיתים בערבים שיש לי חשק לגוון את החביתה שהילדים האוהבים, אני ממציאה לביבות ירק מהירות,
שמרגשות אותי לפתע.
והכיף הגדול בלביבות ירק שכיף לקחת אותן לכל יציאה מחוץ לבית, ולאכול לצד גביע יוגורט וירקות מיני.

מצרכים:

גרגירי תירס מופרדים מקלח אחד1 גזר מגורר דק
1 זוקיני/קישוא מגורר דק
1 גזר מגורר דק
1 ביצה טרופה
2 כפות קמח תירס / קמח כוסמין מלא
3 כפות קווקר דק
1 בצל סגול חתוך דק
1/2 כפית מלח הימלאיה דק

אופן הכנה:

  • מבשלים את גרגירי התירס 10-15 דק' במים כדי לרככם מעט, מסננים, מקררים קלות ומעבירים לקערה
  • מוסיפים את יתר הרכיבים, מערבבים
  • אם יש עוד זמן מעבירים את הבלילה למנוחה במקרר לחצי שעה, וגם אם אין זמן, ממשיכים:
  • מחממים כף שמן קוקוס במחבת טפלון
  • יוצקים כף מהתערובת ישירות למחבת במרווחים
  • מטגנים 2 דק' והופכים לצד השני לעוד 1-2 דקות
  • מומלץ להגיש לצד יוגורט עזים/כבשים וסלט ירקות רענן