מוקפץ אטריות ביצים וסינטה

26 אוג 2018, על ידי adi ב ארוחות ערב, חלבון מהחי, קיץ

אוכל אסייתי הוא הבחירה המועדפת עלי ביום קיץ חם.
הבחירה העדיפה, אם מתאפשר, היא להכין בבית, שהרי אז אנחנו שולטים בכמות ובאיכות הרוטב שנשים.
היתרון במוקפץ שאפשר לגוון עם שלל הירקות הזמינים לנו בבית, וזמן ההכנה קצר ומהיר, ועל כן מדובר במנה מושלמת לארוחת צהרים/ערב קלה.

רכיבים (ל6 מנות יפות):

חצי קילו רצועות סינטה דקות מהקצב (לטבעונים ניתן להמיר ב150 גרם טופו חתוך לקוביות)
חבילה של אטריות ביצים / אטריות אורז מלא / אטריות אודון
חבילה של נבטים סיניים
חבילה של בק צ'וי (להשיג במקרר של העלים הירוקים בסופר)
חבילה של גרגיר נחלים (להשיג במקרר של העלים הירוקים בסופר)
בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
4 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
חבילת עלי כוסברה קצוצים
כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום קצוצות
כוס של אפונה טריה (אפשר של סנפרוסט ואז משרים למשך כמה דקות במים ומסננים)
חבילה של פטריות שימג'י של תקוע (יש לחתוך את קצה הפטריות מהמצע ולזרוק את המצע)
5 פטריות שיטאקי יבשות (מושרות למשך 10 דק' בקערה קטנה עם מים ופרוסות דק ללא הגזע- לשמור את המים לרוטב)
חופן אגוזי קשיו טבעיים (קצוצים גס בסכין)
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק (מכינים בעצמנו- ראו מתכון מטה)
4 כפות רוטב סויה דל נתרן
כפית שמן שומשום מזוכך
2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה

אופן הכנה: 

  • ראשית מטפלים בירקות ומכינים אותם לפי ההסבר ברשימת רכיבים, שכן זמן ההקפצה הוא מהיר והירקות צריכים להיות מוכנים.
  • מחממים על הלהבה הכי גדולה מחבת רחבה עם שמן קוקוס, מוסיפים את פרוסות הבצל הסגול, הג'ינג'ר והשום ומקפיצים למשך דקה
  • מוסיפים את רצועות הסינטה וצורבים במחבת מכל הצדדים למשך 3 דק'
  • מוסיפים את הפטריות שיטאקי (כולל מי ההשריה) ופטריות שימג'י, מוסיפים את האפונה, הבק צ'וי והרוטב סויה וצ'ילי מתוק ומערבבים היטב ומבשלים עוד 2-3 דק'
  • מוסיפים את הנבטים, הגרגיר נחלים, הבצל הירוק, עלי הכוסברה, והקשיו ומקפיצים לעוד דקה, ומגישים מיד.

רוטב צ'ילי ביתי

כדאי להכין רוטב צ'ילי בבית כדי להימנע מכמות הסוכר הגבוהה (כ11 כפיות סוכר ל100 מ"ל!!), חומרים משמרים, מייצבים וחומרי טעם וריח, שיש ברוטב תעשייתי קנוי.
היתרון שהרוטב נשמר למשך זמן רב בקירור, והוא ישמש אתכם גם כרוטב למשרה של פרגיות/דג סלמון.

רכיבים:

8 פלפל צ'ילי אדום טרי
חצי כוס חומץ תפוחים אורגני
רבע כוס סוכר קנים אורגני
כפית מלח אפור אטלנטי גס
רבע כוס מים

אופן הכנה: 

  • קוטמים את הקצוות של הפלפלים, חותכים גס, וטוחנים במעבד מזון עם המלח הגס
  • מעבירים את הפלפלים הטחונים לסיר קטן, מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים למשך כ20 דק' על להבה נמוכה (אחרי רתיחה)
  • מקררים ומעבירים לצנצנת זכוכית לקירור