מוקפץ אטריות שחורות וירקות

24 אפר 2018, על ידי adi ב ללא גלוטן, קיץ

ניתן להשיג היום במדפים ללא גלוטן בסופר אטריות אורז מלא/סובה/סויה/שעועית שחורה.
אטריות הסויה והשעועית השחורה מכילות 45 גרם חלבון ל100 גרם, ולכן הן עדיפות על פני אטריות אורז לבן, ומומלץ להתנסות בהכנתם.

מצרכים:

1/2 שקית אטריות אורז שחורות/שעועית שחורה/סובה
2 גזרים חתוכים לגפרורים
1 פלפלים אדומים חתוכים לגפרורים
1/2 שקית נבטים סיניים
1/4 כרוב סגול פרוס
חבילת פטריות שי מג'י/אנוקי טריות (של תקוע)/ 5 פטריות שיטאקי יבשות, מושרות חצי שעה במי ברז ופרוסות לאורך
2 שיני שום קצוצים
צרור עלי באק צ'וי חתוכים באלכסון
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
ליים/לימון סחוט
כף שמן קוקוס
צ'ילי אדום חריף טרי קצוץ
3 כפות רוטב סויה תמרי/שויו אמיתי

אופן הכנה:

  • הכנת האטריות- משרים למשך שעה במי ברז. דקה לפני סוף הכנת המוקפץ מוסיפים מים רותחים, חולטים לדקה בלבד ומסננים (כדי שהאטריות לא יצאו רכות מדי)
  • מחממים מעט שמן קוקוס בווק
  • מקפיצים את הפלפלים והגזרים למשך 3 דקות
  • מוסיפים את הכרוב, שום, נבטים ופטריות וממשיכים להקפיץ לעוד 3 דקות
  • מוסיפים את האטריות, באק צ'וי, כוסברה וסויה ומערבבים היטב
  • סוחטים את הליים פנימה ומתבלים