מוקפץ אטריות שעועית בחלב קוקוס

26 מאי 2015, על ידי adi ב ללא גלוטן, קיץ

10300771_10204217460898349_7149656484191342082_nמנה נפלאה לקיץ, קלילה ומרעננת, ודלה בקלוריות.

מרכיבים:

חבילת אטריות שעועית (לאחר השרייה של כחצי שעה במי ברז לריכוך)
1/2 פפאיה חתוכה לקוביות
דלעת ספגטי
6 פטריות שיטאקי (לאחר השרייה במי ברז חצי שעה לריכוך) חתוכות דק ללא הגבעול
10 עגבניות שרי חצויות
חופן עלי בזיליקום
צ'ילי אדום טרי קצוץ
חלב קוקוס ללא חומרים משמרים (Arroy-D)
כפית שמן קוקוס בכבישה קרה
ליים

אופן הכנה:

  • חוצים את הדלעת ספגטי, מוציאים את הגרעינים עם כף ומבשלים בסיר עם מים רותחים כ-15 דק' עד ריכוך
  • עם מזלג גורפים את תוכן הדלעת ומניחים בקערה את שערות הדלעת
  • מחממים ווק, מוסיפים את שמן הקוקוס ומקפיצים צ'ילי אדום. מוסיפים את השיטאקי, הדלעת, עגבניות השרי והאטריות שעועית ומבשלים בחלב הקוקוס כ- 10 דק'.
  • מוסיפים את הפפאיה והבזיליקום ומורידים מהאש. מגישים את הליים בצד.