מוקפץ ירקות קיץ- במיה עגבניה וקישוא

08 אוג 2017, על ידי adi ב ארוחות צהרים, קיץ

מוקפץ ירקות קיץ נפלא, שמשתדך נהדר עם אורז בסמטי מלא
תבשיל במיה קישואים ועגבניות

מצרכים:

במיה- קופסת פלסטיק שלמה
4 קישואים או זוקיני חתוך גס
6 עגבניות מוצקות בצבע אדום בוהק, קלופות,
להסיר את העין ולחתוך גס
פלפל ירוק חריף פרוס דק
3 שיני שום קצוצות
עלי אורגנו ובזיליקום טריים / עלי מלוחיה אם משיגים בכפר
כף רסק עגבניות ללא תוספת סוכר

אופן הכנה:

  • תחילה יש לטפל בבמיה: קוטמים את הגבעול של הבמיה מבלי לפצוע בבמיה.
    שוטפים במסננת ומניחים על קרש עץ לייבוש באור שמש כחצי שעה.
  • מחממים סיר ווק או מחבת רחבה וכבדה ומאדים את השום והפלפל החריף עם מעט מים
  • מוסיפים את העגבניות, הקישואים והבמיה, ומערבבים עם הרסק עגבניות
  • מוסיפים כ1/3-1/2 כוס מים
  • בוזקים מעל שמן זית ועלי אורגנו טריים, מלח הימלאיה ופלפל שחור טחון טרי
  • מחלישים את האש מכסים ומבשלים כ10 דק'.
  • בודקים תיבול ומוסיפים עלי בזיליקום או מלוחיה לפני ההגשה