מלאי כופתה הודי ברוטב דלעת ועגבניות

כמה טעים זה…מלאי כופתה

באדיבות השף הטבעוני גיל הררי

מצרכים להכנת כופתאות:

חבילת טופו-300 גרם חתוך לקוביות
4 גזרים מבושלים חתוכים לרבעים
חצי כוס קשיו מושרה
2 שיני שום
חופן כוסברה
2 כפות סויה תמרי
חצי כפית מלח
חצי כפית גראם מסאלה
חצי כפית קארי

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • מכניסים את הקשיו והגזר למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק
  • מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים למרקם אחיד
  • מכניסים למקרר לחצי שעה שהמרקם יתקשה מעט
  • צרים כדורים קטנים בערך 3 ס"מ על 3 ס"מ
  • מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ל20 דקות

מצרכים לרוטב:

חצי ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
8 עגבניות מקולפות וקצוצות
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חצי חבילת כוסברה קצוצה
כפית ג'ינג'ר קצוץ
קרטון חלב קוקוס ללא חומרים משמרים (של Aroy-D להשיג בחנויות טבע)
חצי כפית קארי
חצי כפית גראם מסאלה
מלח לטעם
כפית שמן קוקוס בכבישה קרה

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר את שמן הקוקוס ומטגנים את הבצל עד השחמה קלה
  • מוסיפים את הדלעת, שום, ג'ינג'ר ותבלינים לעוד כ3 דקות
  • מוסיפים את העגבניות וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה
  • טוחנים את הרוטב עם בלנדר יד
  • מכניסים את הכופתאות לרוטב ל5 דקות
  • מוסיפים את הכוסברה מגישים ומפזרים מעט קשיו טחון מעל