סלט אורז אדום עם מאש וירקות קיץ קלויים

סלט מזין, משביע ומספק לארוחה צמחונית המספקת שפע של ערכים תזונתיים!
האורז האדום מכיל 10 גרם סיבים (בהשוואה לאורז רגיל ואפילו מלא המכילים עד 3 גרם סיבים) ולכן תורם לתחושת שובע לאורך זמן.
השילוב יחד עם קטנית המאש מקנה חלבון מלא ומזין. קטנית המאש היא קלה לעיכול ועשירה בערכים תזונתיים ובסיבים.
הקלילות שמקנים העשבי תיבול ובשילוב עם הירקות הקלויים, נותנים לנו סלט קיצי מושלם! רוצו להשרות מאש..

מצרכים:

כוס אורז אדום מושרה למשך שעה במי ברז (לסנן ממי ההשריה)
כוס שעועית מאש אחרי השרייה של לילה במים
ירקות לתנור:
2 פלפלים אדומים חתוך גס
דלורית קטנה חתוכה לקוביות
בצל סגול חתוך גס
פלפל ירוק חריף חתוך גס
עשבי תבלין:
1/2 חבילת קייל קצוצה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
3 בצל ירוק קצוצים
כמה עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות זרעי דלעת

אופן הכנה:

  • מבשלים את האורז-
    מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית תבלינים: כפית זרעי כמון וכפית זרעי כוסברה למשך דקה.
    מוסיפים את האורז, קולים למשך דקה ומוסיפים כוס וחצי מים רתוחים וכפית מלח.
    מבשלים כחצי שעה את האורז עד שהמים מתאדים.
  • מבשלים בזמן הזה את המאש במים עד כיסוי ללא מלח, עד לריכוך (כ20 דק)
    למתקדמים -ניתן להנביט את המאש למשך יום יומיים במסננת ואז יש רק צורך לאדות את הכמות הרצויה בשושנת אידוי למשך 10 דק'.
  • בזמן הזה קולים את הירקות בתנור- מחממים תנור ל180 מעלות. שמים את כל הירקות בקערה, מעסים בשמן זית, מלח ים אטלנטי ואורגנו
    מניחים על תבנית אפייה וצולים בתנור למשך 20 דק' עד להשחמה וריכוך קל.
  • מרכיבים את המנה-
    מקפיצים קייל במחבת עם זרעי דלעת, שמן זית ומעט מלח גס לדקה,
    מוסיפים למחבת כוס אורז מבושל, חצי כוס מאש, ירקות קלויים מהתנור.
    מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הירוק והבזיליקום ומסירים מייד מהאש.