סלט רענן קיצי

27 יול 2014, על ידי adi ב דגנים מלאים, ללא גלוטן, סלטים, קיץ

סלט דגן וירקות עם מיטב חומרי הגלם הזמינים לנו בעונת הקיץ, הופכים מנה זו למזינה, קלה וחביבה עלי במיוחד בחודשי הקיץ החמים.

רכיבים (כמות ל-4-5 נפשות):

כוס קינואה

חצי כוס אמרנת-לא חובה (16% חלבון- להשיג בחנויות טבע)

1 סלק קצוץ דק- מבושל/מאודה

גוש פטה עזים חתוך לקוביות קטנות

חופן עלי נענע ופטרוזיליה קצוצים

3 בצלים ירוקים קצוצים גס

1 בצל סגול פרוסים דק

3 גבעולי סלרי קצוצים דק עם העלים

2 תפוחים עונתיים

שמן זית

מלח ופלפל

אופן הכנה:

  • מבשלים את הקינואה עם האמרנת בסיר גדול עם מכסה פתוח והרבה מים (כמו שמבשלים פסטה)- למשך 10 דק'. מסננים.
  • בינתיים קוצצים את הירקות והעליים ומניחים בקערה.
  • מוסיפים את הקינואה והאמרנת, פטה עזים ומתבלים.

בתמונה- תוספת של עלי מלוחיה ושעועית ירוקה.