ספרינג רול

27 יול 2014, על ידי adi ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, קיץ

 

springroll1הארוחה האהובה עלי בערבים- קלילה, מהירה וכיפית. גם אתם תתמכרו.

הגרסה הבריאה לספרינג רול באדיבות: שלי שפית משק ברזילי

רכיבים:

כ- 10 דפי אורז (להשיג במחלקה אסייתית בסופר או בחנויות טבע)

למילוי*:

1 בצל גדול

2-3 שיני שום

5גזרים מגוררים גס בפומפייה

100 גרם טופו מגורר גס בפומפייה

כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

½ כפית זרעי כמון כתושים

שמן קוקוס

אופן ההכנה:

  • למילוי: מאדים את הבצל במחבת עם שמן הקוקוס עד שקיפות, מוסיפים שום, גזר, טופו והתבלינים. מבשלים כ-10 דק' ומשאירים בצד להתקרר.
  • טובלים את דף האורז לכמה שניות בקערת מים.
  • שמים את הדף על קרש חיתוך עד שהוא מתחיל להיות רך. שמים 2 כפות מהמילוי ומגלגלים כמו רול.
  • מטגנים את הרולים המוכנים בכפית שמן קוקוס כ-15 שניות מכל צד- לקבלת כריספיות מבחוץ.

ניתן להוסיף למילוי תוספות כמו: נבטים סינים, עדשים כתומות, כוסברה קצוצה, בצל ירוק, ג'ינג'ר טרי, שום טרי.