פולנטה מתירס טרי מזן מתוק

04 יול 2018, על ידי adi ב ארוחות ערב, ללא גלוטן, עונות, קיץ

הבשורה האמיתית של הקיץ הזה הוא הזן המתוק של התירס. ברגע שאני מניחה עליו את ידי,
מתעוררת בי מייד השראה להכין פולנטה נימוחה ומהירה לילדים לארוחת הערב.
אם לא מצליחים להשיג את הזן המתוק, חכו לפעם הבאה.

 

מצרכים להכנת הפולנטה

 

חבילה של 5 קלחי תירס מזן מתוק ('תירס גילי', 'כרמל יבולים', תירס אורגני, וגם צמח יצאו השנה עם זן מתוק)
50 גרם חמאה
1/2 כוס חלב פרה אורגני
פרמז'נו ריג'נו מגורר בנדיבות
1 כפית שטוחה של מלח הימלאיה דק
1/4-1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

הצעות להגשה מעל הפולנטה (לא חובה):

פטריות מוקפצות במעט חמאה ותימין טרי
אספרגוס חלוט ומוקפץ במעט חמאה ולימון
ביצת עין
עלי תרד מוקפצים במעט חמאה
סלקים מבושלים וצלויים

אופן הכנה:

  • מסירים את הגרעינים מהקלחים בעזרת סכין חדה ומבשלים בסיר עם מים רתוחים ומעט מלח למשך כ20 דק' עד לריכוך
  • בתום הבישול מסננים את מי הבישול ושומרים בצד.
  • טוחנים את גרעיני התירס המבושלים בעזרת ממחה ידני עם מעט ממי הבישול
  • מוסיפים את החמאה, החלב ויתר הרכיבים להכנת הפולנטה, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה לעוד כ5-7 דק'
  • מגישים כמו שזה או עם אחת התוספות המוצעות או כתוספת לדג/סטייק עסיסי עם עלים ירוקים מאודים בצד