פורל מאודה

06 ינו 2015, על ידי adi ב ארוחות ערב, חלבון מהחי, קיץ

אני חשה אהבה רבה לדג הפורל העדין והנפלא. ניתן גם לעיתים למצוא פורל אדום ואז מתעוררת לה שמחה בליבי.

רכיבים (ל-2 מנות):

2 דגי פורל שלמים

פרוסות דקות מלימון שלם

גרידת לימון

עשבי תיבול למילוי הדג כמו: למון גראס/רוזמרין/תימין

3 עלים גדולים לסלסלת אידוי כמו מנגולד

מלח גס אטלנטי

סלסלת קש לאידוי

לרוטב אסייתי:

כ-4 כפות רוטב סויה אמיתי
פלפל אדום חריף קצוץ דק ללא הגרעינים
מעט ג'ינג'ר ושום טרי קצוצים
כפית שמן שומשום בכבישה קרה
חופן עלי כוסברה קצוצים
בצל ירוק קצוץ דק
מעט שומשום שחור

אופן הכנה:

  • מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומניחים במקום המכסה את סלסלת האידוי מקש
  • בינתיים ממלאים כל דג בפרוסות לימון ועשבי תיבול
  • בוזקים שמן זית, מלח גס וגרידת לימון על כל דג
  • מניחים בסלסלת קש עלים בתחתית ואת הדגים מעליהם
  • לאחר שהמים רתחו, מאדים את הדגים בסלסלה למשך כ-15 דק' (יודעים שהדג מוכן כשהבשר נפרד בקלות מהאידרה). הימנעו מאידוי יתר.
  • בזמן הזה מכינים את הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
  • שמים את סלסלת האידוי עם הדגים במרכז השולחן לצד הרוטב. הגשה חגיגית לאירוח.