פסטת זוקיני, במיה ומאש

אני מאוהבת במוקפצים בפרט בעונת הקיץ, שמחפשים פתרונות קלים ומהירים להכנה.
במוקפץ הזה יש את ירקות הקיץ האהובים עלי: זוקיני, במיה, עגבניות שרי, בזיליקום ונענע.
התוספת של מאש או טופו נותנת גם תוספת של חלבון איכותי מהצומח ותורמת לשובע.

מצרכים:

3 זוקיני קלופים בעזרת קולפן למראה פסטה
1 כוס במיה או חופן שעועית ירוקה
חופן עגבניות שרי חצויות (אפשר לשחק עם צבעים עם עגבניות אדומות וצהובות)
3 שיני שום פרוסות
150 גרם טופו חתוך לקוביות ו/או 1 כוס שעועית מאש מבושלת
עלי בזיליקום ונענע קצוצים
פלפל צ'ילי טרי ירוק או אדום פרוס
פלפל שחור, שמ"ז, מלח

אופן הכנה:

  •  קוצצים את הקצה של הבמיה מבלי לפצוע בבמיה ומניחים על קרש בחוץ באור השמה למשך חצי שעה כדי שהבמיה תתייבש ותיפטר מהריריות שלה
    אם משתמשים בשעועית ירוקה במקום, קוטמים את הקצוות ומבשלים כ3 דק' במים רותחים ומסננים
  • את הטופו משרים במשך חצי שעה עם חצי כפית כורכום, כף סויה וכף שמן זית או שמן שומשום.
  • את השעועית מאש מומלץ להשרות למשך לילה במי ברז, לסנן ממי ההשריה ולבשל כ20 דקות עד ריכוך.
    אם יש זמן מנביטים את המאש- מניחים את המאש לאחר ההשרייה במים על מסננת, ומניחים להנבטה למשך יום – יומיים. אם מדובר בשעועית מונבטת אז נדרש רק כ10 דק' כדי לבשלה עד ריכוך
  • לוקחים מחבת ווק או מחבת, מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את השום והצ'ילי ומשחימים לדקה
  • מוסיפים את הבמיה, הטופו ורצועות הזוקיני ומקפיצים למשך מספר דקות עד להשחמה קלה.
  • אם משתמשים במקום בשעועית מאש ושעועית ירוקה מוסיפים גם אותם לווק.
  • מוסיפים את העגבניות שרי החצויות להקפצה של עוד 2 דקות
  • מוסיפים את עלי הנענע והבזיליקום. מתבלים במלח ופלפל שחור. מגישים מיד