צ'ילי קון קרנה צמחוני

06 אוג 2020, על ידי adi ב ארוחות ערב, קטניות, קיץ

גרסה צמחונית למתכון המקסיקני האהוב.
אני אוהבת להעשיר את התזונה של בני הבית בחלבונים איכותיים מהצומח,
והרבה פעמים גם מעדיפה את הגרסה מהצומח על פני מזונות מהחי שמעט מכבידים בקיץ.
הטופו המגורר יחד עם תבלון טוב, מדמה בצורה טובה מבחינת מרקם את הבשר הטחון או חביתה מקושקשת.
אני אוהבת להגיש אותו עם טורטיות מהירות שאני מכינה מקמח תירס וקמח עדשים כתומות.

מצרכים:

1 כוס שעועית שחורה מבושלת + 1 כוס שעועית אדומה מבושלת (או שתי כוסות שעועית מאותו סוג)
*במידה ומשתמשים בסנפרוסט, לא צריך בישול מקדים, ומשרים את השעועית 10 דקות במים ומסננים
1 טופו מגורר (אפשר פשוט למעוך עם היד עד ליצירת פירורים קטנים) מושרה ב2 כפות סויה (לפחות 10 דקות)
4-5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל אדום קצוץ
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
עשב תבלין כמו: עלי בזיליקום, אורגנו או טימין טרי
2 כפות רסק עגבניות (אני משתמשת בשפורפרת של Mutti ללא סוכר)
תבלינים: כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית אבקת שום, 1/2 כפית פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה
שמן זית- 1/4 כוס

אופן הכנה:

  • מומלץ לחתוך את כל הירקות ולהניח בקעריות בנפרד, לבישול מהיר
  • בסיר רחב על להבה גדולה מחממים את שמן הזית עם הבצל, לאידוי של מספר דקות
  • מוסיפים את הטופו המגורר ומטגנים יחד עם הבצל לעוד 2-3 דקות
  • מוסיפים את העגבניות והפלפל יחד עם השום והפלפל צ'ילי, לעוד 2 דקות
  • מוסיפים 2 כוסות שעועית מבושלת, את התבלינים, עשב התבלין והרסק ומערבבים טוב
  • מוסיפים 1/3-1/2 כוס מים ו2 כפות שמן זית.
  • מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה עד לספיגת הטעמים.

אני מגישה את המנה עם טורטיות וסלסלת עגבניות חריפה (בחורף אפשר גם עם גוואקמולי) 
בטורטיות הקנויות יש המון חומרים מייצבים ומשמרים, לכן אני מכינה בעצמי במתכון פשוט:

טורטיות תירס ועדשים:

  • מערבבים בקערה 2 כפות קמח תירס עם כף קמח עדשים כתומות
  • מוסיפים לאט 1/2 כוס מים תוך כדי ערבוב כדי שלא יהיו גושים
  • מוסיפים מעט מלח, חצי כפית אבקת שום וחצי כפית כורכום
  • נותנים לבלילה לעמוד 5 דקות. במידה והבלילה סמיכה, מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים
  • מחממים היטב מחבת קטנה נון סטיק (אני משתמשת במחבת קרפ) עם כפית שמן קוקוס
  • שופכים את הבלילה למחבת החמה ומטים את המחבת לכל הצדדים (אנחנו רוצים שהטורטיה תצא דקה ככל האפשר(
  • מטגנים 3 דקות, הופכים עם תרווד לעוד 2 דקות