קינואה עם דבלים ושקדים

07 ספט 2017, על ידי adi ב דגנים מלאים, קיץ

מצרכים:

כוס קינואה (רצוי תערובת צבעונית- אדומה שחורה ולבנה)- לסנן ולשטוף מתחת למים זורמים

כוס וחצי מים רותחים

עלה דפנה

4-5 דבלים (תאנים מיובשות) חתוכים לקוביות קטנות

חצי כוס שקדים כתושים

2 כפות נענע קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה

בצל גדול קצוץ

מעט שמן קוקוס

מלח הימלאיה דק

אופן הכנה:

  • מבשלים את הקינואה עם המים ועלה הדפנה כ 20 דקות עד שמתאדים כל הנוזלים ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות
  • מחממים מחבת עם שמן הקוקוס, מוסיפים את הבצל, מקפיצים למשך 5 דקות עד הזהבה
  • מוסיפים את השקדים והדבלים וממשיכים להקפיץ לעוד 2 דקות
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע ומכבים את האש
  • מוסיפים את התערובת לקינואה ובודקים תיבול