קציצות קינואה

קציצות הן דרך נפלאה לארוחה בריאה ומהירה. היתרון בקציצות שניתן להכינן מראש, ולהקפיא (את הבלילה או הקציצות המוכנות), ופשוט לחמם בטוסטר אובן לפני ההגשה.
באדיבות השף גיל הררי

רכיבים:

2 כוסות עדשים כתומות (מושרות ומונבטות)
כוס וחצי קינואה מבושלת
2 כפות פסטו/חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה
בצל
2 שיני שום
2 כפות קמח אורז/כוסמין
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
3/4 כפית מלח

אופן הכנה:

  • מבשלים את הקינואה כמו שמבשלים פסטה עם מכסה פתוח- מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-10 דק'. מסננים.
  • מעבדים את כל הרכיבים במעבד מזון (פרט לקינואה).
  • מפעילים תנור על חום של 180 מעלות, ומכינים מהבלילה קציצות בגודל בינוני.
  • אופים על גבי נייר אפייה עם שמן זית רבע שעה. מוציאים את הקציצות החוצה, הן מתקשות בחוץ.