שניצל טופו ותירס

04 יול 2018, על ידי adi ב ארוחות צהרים, קטניות, קיץ, קציצות

דרך טובה לגוון לילדים את השניצל הביתי היא להציע שניצל מתירס, שמשלב גם חלבון איכותי כמו טופו.
כל כך קל להכין את זה בבית, שאין שום סיבה להתפשר על שניצל תירס תעשייתי.

מצרכים להכנסה למעבד מזון:

200 גרם טופו חתוך לקוביות גסות
גרגירי תירס מקלח תירס טרי
3 בצלים ירוקים או בצל לבן חתוך לרבעים
200 גרם דלורית או גזר אחד חתוך לקוביות גסות
קישוא אחד חתוך לקוביות גסות

  • טוחנים במעבד מזון עד למרקם חלק ומעבירים לקערה
  • מוסיפים:
    חתיכה של שורש כורכום מגורר טרי (בעונה)
    2 כפות רוטב סויה דל נתרן
    3 כפות קמח תירס או קמח כוסמין מלא
    3 כפות פירורי לחם פאנקו
  • מערבבים היטב ומעבירים את הקערה למקרר לחצי שעה מנוחה להתגבשות
  • מחממים את התנור ל200 מעלות טורבו. יוצרים קציצות בדומה לשניצל, טובלים במעט ביצה טרופה (לא חובה), ומצפים בפירורי לחם 'פאנקו'
  • מעבירים לתבנית על גבי נייר אפייה משומן קלות בשמן קוקוס
  • מעבירים על כל שניצל מברשת טבולה בשמן זית ואופים 20 דק' בתנור עד שהשניצלים משחימים

    אל תפספסו את הקטשופ הביתי שלנו:

    200 גרם רסק עגבניות
    2 כפות רוטב סויה
    2 כפות חומץ תפוחים אורגני
    כוס מים
    2 כפות סוכר קנים אורגני

  • מביאים לרתיחה את כל המרכיבים בסיר קטן
  • מבשלים עוד 5 דק' בלהבה נמוכה
  • מערבבים בקערה כפית קורנפלור עם 3 כפות מים קרים ומוסיפים לסיר
  • מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מקררים ומעבירים לצנצנת לקירור.