שקשוקה ירוקה של שבת

08 אוג 2017, על ידי adi ב ארוחות בוקר, חלבון מהחי, קיץ

שקשוקה ירוקהאני מחכה לשישי או שבת בבוקר, להכין את השקשוקה שלי. שקשוקה טובה צריכה את השקט ותשומת הלב בהכנתה, לכן זה מתאים לרוגע של שבת. בגרסת השקשוקה שלי יש עלי מנגולד וחומוסים מבושלים. ובעונת הבמיה, היא גם מתווספת לחגיגה.

מצרכים:

6 עגבניות בינוניות מוצקות בצבע אדום בוהק, מקולפות, ללא העין, וחתוכות גס
פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים פרוס דק
4 עלי מנגולד אורגניים
3 שיני שום פרוסות דק
בצל לבן קצוץ
כרישה (החלק הלבן) פרוסה דק
כחצי כוס גרעיני חומוס מבושלים (אפשר של סנפרוסט)
כוס במיה טריה (בעונה- לא חייבים)- לקטום את הגבעול בלי לפצוע את הבמיה, ולייבש כחצי שעה בשמש על קרש עץ
עלי אורגנו טריים ו/או בזיליקום
4 ביצי חופש אורגניות

אופן הכנה:

  • במחבת גדולה מאדים את הבצל והכרישה עם 1/4 כוס מים ומעט מלח
  • מוסיפים את השום והפלפל החריף (מוסיפים עוד קצת מים אם יש צורך)
  • מוסיפים את העגבניות החתוכות והבמיה אם משתמשים
  • בוזקים מעל שמן זית ואת עלי האורגנו והבזיליקום, מלח הימלאיה דק ופלפל שחור טחון במקום
  • מכסים את המחבת ומבשלים כ10 דק' על אש נמוכה בעבוע עדין
  • במקביל מבשלים את גרגירי החומוס לפי הוראות יצרן
  • מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס ועלי המנגולד, מבלי לערבב
  • עושים 4 שקעים קטנים ושוברים בזהירות את הביצה לשקע
  • ממליחים ומפלפלים כל ביצה, ומכסים לעוד 2-3 דק', חשוב שהחלמון עדיין ישאר מעט רך
  • מגישים מייד עם לחם שיפון מחמצת טוב או פיתות ביס מכוסמין מלא, טחינה מלאה מדוללת במים עם לימון ובצל ירוק

אושר