תבשיל ירקות של קיץ

זה תבשיל ירקות שמלווה בצורה מושלמת בכל ארוחה, ותמיד כיף שיש סיר ממנו במקרר.
היתרון שניתן להכינו ממגוון ירקות שיש לכם בבית, ושהוא מחזיק כ4 ימים במקרר, ולכן מומלץ להכינו בסופ"ש,
ולשמור אותו כתוספת מזינה לימות השבוע.
התבשיל גם מקסים לאירוח.
לגיוון הארוחות, מומלץ להגישו כל פעם עם תוספת אחרת כדוגמת: חביתת עין, שעועית לבנה מבושלת (אני מחזיקה בפריזר קפואה) ועוד.

מצרכים (יש לחתוך את כל הירקות גס ובערך באותו הגודל):

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות
2 קישואים או זוקיני חתוכים לקוביות גסות
דלורית קטנה מקולפת וחתוכה לקוביות
2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לקוביות
חופן שעועית ירוקה או שעועית לוביה (אפשר גם קפואה)
*ניתן להוסיף בעונה: תפרחות קטנות של ברוקולי/כרובית/במיה קטומה
כף גדושה של רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
כפית זרעי כוסברה כתושים, כפית מלח הימלאיה, כפית פלפל שחור טחון טרי, כף עשב תבלין קצוץ (אורגנו/טימין/מרווה)
חופן זרעי דלעת טבעיים (קלויים ל2 דקות על הגז)

אופן הכנה:

  • מחממים סיר רחב שוליים עם כף שמן זית
  • מוסיפים את הבצל עם כפית זרעי כוסברה כתושים ומאדים ל2 דק'
  • מוסיפים את פרוסות הגזר, מערבבים ומאדים לעוד 2 דק'
  • מוסיפים את הדלורית והקישואים לעוד 2 דק'
  • מוסיפים את השעועית הירוקה ותפרחות הברוקולי/כרובית/במיה אם שמים, את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב
  • מוסיפים מים עד למחצית מהגובה של הירקות ומבשלים 10 דק' עם מכסה, על הגז על להבה נמוכה
  • מעבירים לתבנית פיירקס ולתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לעוד 15 דק' עד להשחמה יפה של הירקות.
  • מוסיפים למעלה את זרעי הדלעת הקלויים מעט ומגישים לצד מאג'דרה אורז מלא ועדשים וסלט ירוק רענן ליד