תבשיל מאש מונבט

ארוחת צהרים/ערב מהירה ומזינה
בתמונה יחד עם התבשיל מאש: קציצות קינואה ועדשים, ותבשיל הודי של תרד, שעועית ירוקה וטופו

באדיבות השף גיל הררי

רכיבים:

כוס מאש מונבט חלוט מספר דק' במים רותחים
בצל קצוץ
2 שיני שום
4 עגבניות מקולפות קצוצות
1/4 כפית כמון
מלח
4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
כף מים

אופן הכנה:

  • מאדים את הבצל הקצוץ עם כף מים ומעט מלח לכמה דק'
  • מוסיפים את השום ושמן זית לדקה
  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות ל-5 דק' בישול
  • מוסיפים את המאש המונבט והכמון ל-10 דק' בישול
  • בתום הבישול מוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים היטב ומגישים עם מעט נענע/כוסברה קצוצה