קציצות גזר וקישואים מהירות וקלות

20 אוק 2014, על ידי adi ב קציצות

הקציצות האלה אהובות ונפלאות, הן מצוינות כארוחה קלה, או כתוספת לאירוח, מתאימות גם לילדים שמסרבים לאכול ירקות. הגרסא המובאת כאן היא צמחונית, לגרסא טבעונית אפשר להשמיט ביצים ולהוסיף יותר טחינה (עד ליצירת תערובת יציבה). מומלץ לטבול את הקציצות בטחינה או יוגורט.

קציצות קישואים (12 יח')

600 גר' קישואים טחונים בפוד פרוססור או מגורדים בפומפייה
160 גר' בצל טחון בפוד פרוססור או מגורד בפומפייה
1 ביצה
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות שמן זית
100 גר' פוהה (פתיתי אורז-להשיג בחנויות הודיות) או קוואקר
חצי כפית שום כתוש
3 כפות שמיר קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

  • מערבבים היטב את כל החומרים ומשהים בקירור כרבע שעה.
  • יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית משומנת עם נייר אפייה.
  • אופים ב-180 מעלות עד השחמה קלה כ-40 דקות.

קציצות גזר (12 יח')

450 גר' גזרים קלופים וטחונים בפוד פרוססור או מגורדים בפומפייה
130 גר' בצל טחון בפוד פרוססור או מגורד בפומפייה
2 ביצים
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
40 גר' פוהה (פתיתי אורז-להשיג בחנויות הודיות) או קוואקר
חצי כפית קצח
חצי כפית ג'ינג'ר יבש
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה: זהה לקציצות גזר.

W_960_922775_659097790784064_120901238_n
צילום: הדס פרץ

הקציצות הן ללא גלוטן ולכן מתאימים לבעלי רגישות וחולי צליאק. כמו כן הן קלות לעיכול ולכן מתאימות מאד לשעות הערב. ניתן לשנות את התיבול לפי הטעם או ליצור גרסאות חדשות מירקות אחרים. בראי האיורוודה שני הירקות האלה נחשבים קלים לעיכול. הגזר מעט מחמם ומייבש ולכן מתאים יותר למצבים של עודף נוזלים. הקישוא לעומת זאת הוא מקרר, נוזלי ויותר מזין ולכן מתאים למצבים בהם נדרשת הזנה טובה גם במקרים שכושר העיכול לא בשיאו כמו אחרי מחלה למשל.

הכותב, גבריאל פליישמן, מטפל באיורוודה ומבשל בהשראתה, מנחה סדנאות בישול ומלווה תהליכי שינוי לקבוצות ויחידים. בוגר מכללת רידמן ומכללת ידע החיים לאיורוודה. www.gavriel.me