title

נושאי המפגשים בתכנית הקבוצתית

מפגש1 – היכרות ומבנה הצלחת

  • בדיקת מדדים ויעדים איכותיים לתכנית
  • עקרונות מנחים להרזיה- כל כמה זמן אוכלים? מהן השעות החזקות לעיכול? ועוד
  • מבנה הצלחת- נכיר את Myplate ואת היחסים הנכונים, ומקורות איכותיים לפחמימות, חלבונים, שומנים וירקות בצלחת.
  • העקרונות של תזונה ים תיכונית

מפגש2- פחמימות מורכבות

  • ניסוי ארוחת בוקר- נתנסה בארוחות בוקר מהירות וקלות לעיכול
  • נכיר פחמימות מלאות מועדפות, ופחמימות ללא גלוטן
  • מעבר על התפריטים וחלוקת אגודת מתכונים

מפגש3 ארוחת צהרים מזינה

  • שילובי מזונות המקלים על העיכול
  • 'סלט שהוא ארוחה'- הצעה לארוחת צהרים מזינה
  • הצעות למנות בריאות ממסעדות באזור וחדר האוכל

מפגש4 ארוחת ערב משפחתית

  • חלבונים מהצומח- קטניות- סוגים ואיכויות
  • תכנון שבועי- איך מייעלים את הזמן במטבח
  • רעיונות למגוון ארוחות ערב מהירות לכל המשפחה
  • התארגנות לדרך: איך מתארגנים ליציאה מהבית, מה מזמינים במסעדות

מפגש5 מתוקים בריאים ללא רגשות אשם

  • איך מפחיתים את החשקים למתוק
  • שדרוג הממתיקים שאנחנו צורכים
  • איך מכינים בבית מתוקים בריאים במהירות?

מפגש6 תכנית ניקוי עונתית

  • נעבור על תכנית לניקוי רעלים עונתית שאפשר לשלבה במסגרת יום עבודה ובבסיסה:
    ניקוי מגלוטן וסוכרים, ריבוי במזונות מן הצומח, בפרט ירקות ירוקים ועוד.
  • כולל אגודת מתכונים למשך תקופת הניקוי

מפגש7 סיור לימודי בסופר – המזווה הבריא

  • נלמד מה חשוב שתמיד יהיה במזווה, מאילו מוצרים כדאי להיפרד ואילו מוצרים כדאי להוסיף
  • ובקיצור איך עושים קניות בצורה חכמה, בריאה וחסכונית.
  • קריאת רכיבי מזון- נלמד ממה עלינו להיזהר בכדי לעשות בחירות מושכלות יותר

מפגש8 שמנים ושומנים בריאים- האם בהכרח שומן גורם להשמנה?

  • ניפוץ מיתוסים בנושא שומן
  • הבעייתיות בשמנים צמחיים- יוצרי דלקת
  • אומגה 3 מול אומגה 6- חומצת שומן חיוניות, מקורות
  • נתמקד בתזונה לשיפור רמות הקשב והריכוז

מפגש9 'מזונות על' – סקירת מזונות עתיקי יומין עשירים בנוטריאנטים מזינים הנמצאים בכל סופר!

  • אצות: מעשיר תזונתי, מסייע להרזייה, סגולות ושילובים
  • נבטים, קייל, פירות יער, עשבי בר למאכל, גו ג'י בריס, פולי קקאו ועוד
  • מזונות להשלמת חוסרים תזונתיים: מזונות עשירים בסידן, ברזל, B12, מגנזיום
  • חיזוק מערכת חיסונית

מפגש10- תזונה מותאמת אישית

  • נלמד על איכויות של מזונות, נאבחן את עצמינו לפי תיאורית המזגים הנפוצה ברפואה הסינית וברפואת הרמב"ם (חום/קור/לחות/יובש)
  • נגלה את סוגי המזונות ודרכי הבישול המתאימים במיוחד לנו
  • נתמקד בתזונה טבעית למניעה וטיפול במחלות שכיחות (דלקות/שפעות), צרבות, מיגרנות וכד'
  • מערכת העיכול כתנור- 'אנחנו זה מה שאנחנו סופגים מהמזון'

מפגש11- תזונת משפחה וילדים

  • נתמקד במזונות המסייעים לגדילה והתפתחות תקינה
  • ניתן רעיונות איך לפתוח ילדים לירקות ומזונות חדשים

מפגש 12- צידה לדרך- איסוף הלמידה, שיתוף הצלחות והישגים

  • בדיקת מדדים ושיתוף בהרגלים שהוטמעו
  • איך משמרים את מה שהשגנו, ומה הצעד הבא

*סדר התכנים עשוי להשתנות בהתאם לצרכי הקבוצה. מדובר במסגרת כללית.