טורטיה ירוקה

הטרנד העכשווי הזה של טורטיות מהירות מכוסמת תפס גם אותי, ואת המטופלים שלי.
העובדה שהן ללא גלוטן, עשויות מ100% מרכיבים טבעיים, ממרכיב אחד מרכזי- כוסמת ירוקה, ותבלינים,
ללא חומרים משמרים, ללא שמן, ללא חומרי טעם וריח (יצא לכם פעם להסתכל ברשימת הרכיבים של טורטיה קנויה?)
היתרון שאפשר להכין אותם בערב לכל המשפחה, ולשמור בקירור למשך כמה ימים ולקחת איתנו ליום מחוץ לבית.

וכעת להכנה:

  • משרים 2 כוסות מדידה של כוסמת ירוקה (לא קלויה, להשיג במחלקה האורגנית בסופר/בחנות טבע) במים למשך יום/לילה (הכוסמת מתחילה תהליך של נביטה)
  • מסננים ממי ההשרייה וטוחנים בבלנדר עם 2.5 כוסות מים עם כפית מלח הימלאיה דק ותבלינים כמו: צרור עלי כוסברה/פטרוזיליה, כף עלי חילבה מיובשים, 2 שיני שום, חצי כפית כורכום/כמון.
    הבלילה צריכה להיות נוזלית כמו בלילה של קרפ.
  • מחממים מחבת נון סטיק (רצוי מחבת מיוחדת לקרפ) עם כפית שמן קוקוס.
    ממלאים 3/4 מצקת מהבלילה ויוצקים למחבת החמה. בעזרת הטיית המחבת דואגים שהבלילה תתפזר באופן שווה,ומחכים כדקה-דקה וחצי עד שמופיעות בועות.
    מניחים על צלחת וממשיכים להכנת הטורטיה הבאה. 15 דק' הכנה סה"כ.
  • כדי שהטורטיות יצאו יותר קריספיות לילדים מומלץ להפוך לעוד חצי דקה לצד השני
  • יוצאים כ15 טורטיות- מומלץ לשים נייר אפייה קטן בין אחת לשניה לצורך הפרדה ומניעת הידבקות.
  • מומלץ להגיש עם ממרח טחינת סלק (מתכון מופיע בפוסט בנושא פלאפלים)
    הילדים שלי אוהבים לשים בפנים חביתה/קוטג'/דבש

וחייבת לתת כאן קרדיט להשראה למתכון מבלוג המתכונים המצוין של בישול מחוץ לקופסא