ירקות בחלב קוקוס וקארי

מנה נפלאה מהמטבח התאילנדי, מתאימה לחום הישראלי, חריפה במידה שאתם אוהבים ומלאת טעמים.
אל תיבהלו מרשימת המצרכים הגדולה. ניתן לגוון ולצמצם לפי הירקות שיש לכם בבית.

מצרכים:

2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 בצל לבן קצוץ
1 זוקיני חתוך לקוביות גסות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות גסות (עם הקליפה)
1 חבילת פטריות שימג'י או אנוקי (לקטום את המצע) או שמפיניון (אם בחרתם בשמפיניון יש לחצות לחצי)
1 חבילת טופו חתוך לקוביות (משרים עם כף שמן שומשום, חצי כפית אבקת כורכום וכפית רוטב סויה)
או 200 גרם חזה עוף או אנטריקוט חתוכים לרצועות קטנות (מתבלים עם מעט שמן שומשום ופלפל שחור)
500 מ"ל קרם קוקוס (מומלץ של Arroy-D)
1 כף גדושה של ממרח קארי ירוק (מומלץ של Arroy-D)
ג'ינג'ר טרי- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום פרוסות (שום ישראלי בעונה זו)
1 פלפל צ'ילי ירוק חתוך לפרוסות
מיץ מחצי לימון או ליים בעונה
חופן קטן של עלי כפיר ליים (לא חובה)
כף סוכר קוקוס/דקלים/חום
כף רוטב דגים או כפית מלח
חצי צרור עלי כוסברה
כמה עלי בזיליקום קצוצים
שמן קוקוס / שמן שומשום

אופן הכנה:

  • מחממים 2 כפות שמן קוקוס אן שומשום במחבת ווק על להבה גדולה
  • צורבים את החלבון שבחרנו (טופו, חזה עוף או רצועות אנטריקוט) להשחמה קלה (כ2 דק' לכל צד. מסירים מהמחבת לקערה.
  • מוסיפים כף שמן קוקוס/שומשום למחבת ומקפיצים את הבצל, הגזר, ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ירוק כ5 דק'
  • מוסיפים את הזוקיני והדלורית, מערבבים ומקפיצים עוד 5 דקות
  • מוסיפים את החלב קוקוס והקארי, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים את הטופו/חזה עוף/אנטריקוט והפטריות, רוטב הדגים והסוכר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ10 דק' עד לריכוך קל של הירקות
  • מוסיפים את מיץ הלימון, הבזיליקום והכוסברה ומסירים מהאש. מגישים לצד אורז בשמטי או אורז לסושי דביק