נגטס תירס וטופו בריא

20 אוג 2020, על ידי adi ב Uncategorized

מאכל האהוב על ילדים, עם הכוכב הקיצי- תירס לבן מתוק, בשילוב טופו וקמח עדשים כתומות לחלבון איכותי,
וירקות כתומים.
אל תפספסו את המתכון מטה לקטשופ ביתי!

מצרכים (כמות לכ25 נגטס):

טופו (300 גרם) חתוך לקוביות גסות
3 קלחי תירס מזן מתוק – להפריד את התירסים מהקלח בעזרת סכין שף
1 גזר מקולף חתוך לקוביות גסות
200 גרם דלורית או דלעת מקולפת חתוכה לקוביות
3 כפות קמח תירס
2 כפות קמח עדשים כתומות
2 כפות פירורי לחם פנקו
1/2 צרור עלי כוסברה או חופן עלי בייבי תרד (רק אם הילדים אוהבים)
כפית אבקת שום
כפית כורכום
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

  • מבשלים את גרעיני התירס כ10 דקות במים רותחים עד כיסוי ומסננים.
  • טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון, פרט לקלח תירס אחד שמשאירים בצד.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את התירסים מהקלח שלא טחנו, מערבבים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור על טורבו ל200 מעלות. מכסים את התבנית עם נייר אפייה ויוצרים קציצות בצורה אובלית.
  • מצפים כל קציצה בפירורי לחם פנקו. מורחים שמן זית בעזרת מברשת על כל קציצה ואופים למשך 10 דקות.
  • הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות

הכנת קטשופ ביתי:

1/2 כוס רסק עגבניות ללא סוכר
3 כפות סויה
3 כפות חומץ תפוחים
2 כפות סוכר קנים או סוכר חום
1 כוס מים
כפית קורנפלור

אופן הכנה:

  • מרתיחים את כל המרכיבים, פרט לקורנפלור, בסיר קטן
  • מבשלים על להבה נמוכה למשך 5 דקות
  • מערבבים את הקורנפלור בקערה קטנה עם 3 כפות מים קרים, שופכים לסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
  • מקררים ושומרים בצנצנת סגורה