לביבות סלק ועדשים כתומות

4 סלקים קטנים או 3 סלקים בינוניים מבושלים (אפשר לקנות מוכנים בוואקום)
2 כוסות עדשים כתומות מושרות למשך 3 שעות ומסוננות ממי ההשריה
1 בצל סגול חתוך לרבעים
2 שיני שום
חצי צרור עלי פטרוזיליה
חצי צרור עלי כוסברה
חצי כוס קמח עדשים כתומות או קמח כוסמין מלא
חצי כפית כמון
כפית זרעי כוסברה (לא לוותר!)
1 כפית מלח הימלאיה

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק.
  • שמים בקערה ושמים כשעה במקרר.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים נייר אפייה עם מעט שמן זית.
  • צרים קציצות בגודל בינוני (הבלילה מעט רכה, אבל הקציצות מתקשות באפיה)
  • אופים למשך כ 20 דקות. מוציאים, הקציצות מתקשות עוד בחוץ.
  • מומלץ להגיש עם יוגורט עזים ועירית קצוצה

המתכון באדיבות השף גיל הררי