3 מתכוני פלאפל אפויים מקטניות

16 אפר 2018, על ידי adi ב Uncategorized, קטניות, קציצות

פלאפל קלאסי

2 כוסות חומוס לאחר בישול (להשרות ל24 שעות ולבשל במים עד ריכוך או לקצר תהליכים עם סנפרוסט)
צרור עלי פטרוזיליה
צרור עלי כוסברה
1 בצל לבן חתוך לרבעים
2 כפות פירורי לחם
3 כפות טחינה משומשום מלא
תבלינים: כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, כפית כורכום (מגורר טרי/יבש), כפית אבקת שום, כפית כמון

  • טוחנים במעבד מזון
  • מעבירים לקערה ומקררים חצי שעה
  • צרים לקציצות קטנות, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים עם שמן זית
  • אופים כ20-25 דק' עד להשחמה קלה בחום 180 מעלות
  • מניחים להתקרר בחוץ
  • מומלץ להגיש עם מטבל 'בזוקה', סלט ירקות קצוץ עם פטרוזיליה, כרוב וגזר מגורר ופיתות ביס מכוסמין מלא

פלאפל עדשים שחורות ושקדים

פלאפל עדשים כתומות וסלק

מטבל 'בזוקה' (טחינת-סלק)

ממרח שילדים אוהבים. שילוב מושלם של השומן הבריא של הטחינה עם סלק, שעשיר בנוגדי חמצון ומחזק, ומקנה לטחינה מתיקות וצבע מופלא.

1 כוס טחינה משומשום מלא (אני אוהבת את טחינת אל ארז)
2 סלקים מבושלים (אני חותכת אותם לרבעים ומבשלת במים עד כיסוי עם בצל סגול וכפית זרעי כוסברה) או בוואקום לקיצור תהליכים
מיץ מחצי לימון
מעט מלח

  • טוחנים במעבד מזון. נשמר 3-4 ימים בקירור.