החודש הזה שמים את הבריאות שלנו במרכז.
ברוכים הבאים לאתגר החמישי שלכם!
בתקופה של אחרי החגים ועם בוא הסתיו, זו הזדמנות נפלאה להבריא את המזווה הביתי, לשפר את התזונה של כל בני הבית, לגוון במתכונים, לקבל כלים לאכילה בריאה יותר בבית ולהיחשף למגוון מזונות וחומרי גלם בריאים וטעימים, בדרך מהנה, חווייתית וישימה.
לצורך כך, בנינו תחרות חווייתית ומניעה, שתיתן מענה לצרכים אלו, תוך הנחיה וליווי צמוד של יועצת הבריאות והתזונה, עדי סוקול קצירי
תיהנו מהאתגר ואל תשכחו לשתף בקבוצה
אחד האתגרים החשובים ביותר הוא להגדיל ולגוון את כמות הירקות שאנחנו וילדינו צורכים מידי יום.
הירקות הם המזונות בעלי הצפיפות התזונתית הגבוהה ביותר, הם עשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון ויש להם את הערך הקלורי הנמוך ביותר.
בירקות יש פיטוכימיקלים על צבעיהם השונים, החיוניים לשמירה על בריאות הגוף ולהגנה מפני תהליכי הזדקנות ומחלות. לבריאות אופטימלית מומלץ לאכול באופן יומיומי, ירקות מכל קבוצות הצבע:
– הירקות הירוקים, כדוגמת: עלים ירוקים, מלפפון, זוקיני, אספרגוס, ברוקולי, עשירים בכלורופיל בעל סגולות רבות בחיזוק המערכת החיסונית, ניקוי רעלים, מניעת סרטן ויבוש ליחה.
– הירקות הסגולים, כדוגמת: סלק, כרוב סגול, בצל סגול, חציל, חסה סגולה, גזר סגול, תפוח אדמה סגול, בזיליקום סגול, עשירים באנטי אוקסידנטים האנתוציאנינים, נוגדי חמצון ונוגדי דלקת רבי עוצמה.
– הירקות האדומים, כדוגמת: עגבניה, פלפל אדום, אבטיח, תות שדה, צנונית, פלפל אדום חריף, מכילים את הפיגמנט האדום ליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה, המסייע לבריאות כלי הדם והלב. עשירים בויטמין C נוגד חמצון יעיל, המסייע בספיגת ברזל המצוי במקורות צמחיים ומונע מחלות.
– הירקות הכתומים, כדוגמת: גזר, בטטה, דלעת ודלורית, פלפל כתום וצהוב, שעועית צהובה, עשירים בבטא קרוטן המקור העיקרי לויטמין A, החיוני לראייה, לשמירה על תפקוד המערכת החיסונית, לשמירה על בריאות העור ולגדילה תקינה.
– הירקות הלבנים, כדוגמת: בצל, שום, כרישה, קולרבי, צנון, כרובית, שורש פטרוזיליה וסלרי, פטריות, ג'ינג'ר ועוד, מכילים תרכובות גופרית ארומטיות מבריאות, המסייעות למגר חיידקים ודלקות, מסייעות בהגנה על בריאות הלב וכלי הדם ובמניעת סרטן.
אז מה בכל זאת בכוחנו לעשות: