אתגר אוכלים בריא לעובדי HP

ברוכים הבאים לאתגר שירענן לכם את הקיץ הקרוב

עם בוא הקיץ וימי החופש הגדול של ילדינו, זו הזדמנות נפלאה להבריא את המזווה הביתי,
לשפר ולשדרג את התזונה של כל בני הבית, לגוון במתכונים, לקבל כלים לאכילה בריאה יותר בבית ולהיחשף למגוון מזונות וחומרי גלם בריאים וטעימים, בדרך מהנה, חווייתית וישימה.

במהלך 10 הימים הקרובים אנחנו הולכים לשים פוקוס על חומרי גלם עונתיים נפלאים,
נעשיר את התזונה שלנו ונזין את גופנו במזונות מלאים וטבעיים, נקל על העיכול,
ניגמל מההתמכרויות לאוכל שאינו מיטיב עימנו, והכי חשוב – נעשה את זה יחד,
במסגרת קבוצתית תומכת, ובליווי צמוד של עדי סוקול קצירי

תיהנו מהאתגר ואל תשכחו- אתם הולכים לעשות משהו נפלא עבור גופכם!

אתגר 5- אתגר הירקות

המשימה שלכם להיום: הכינו מנה שהרכיב העיקרי שלה הוא ירקות. מנה ששמה את הירקות במרכז הצלחת כחומר גלם מרכזי. היו יצירתיים. תפתיעו!

כוח הצבע

אחד האתגרים החשובים ביותר הוא להגדיל ולגוון את כמות הירקות שאנחנו וילדינו צורכים מידי יום.

הירקות הם המזונות בעלי הצפיפות התזונתית הגבוהה ביותר, הם עשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון ויש להם את הערך הקלורי הנמוך ביותר.
בירקות יש פיטוכימיקלים על צבעיהם השונים, החיוניים לשמירה על בריאות הגוף ולהגנה מפני תהליכי הזדקנות ומחלות. לבריאות אופטימלית מומלץ לאכול באופן יומיומי, ירקות מכל קבוצות הצבע:

– הירקות הירוקים, כדוגמת: עלים ירוקים, מלפפון, זוקיני, אספרגוס, ברוקולי, עשירים בכלורופיל בעל סגולות רבות בחיזוק המערכת החיסונית, ניקוי רעלים, מניעת סרטן ויבוש ליחה.

– הירקות הסגולים, כדוגמת: סלק, כרוב סגול, בצל סגול, חציל, חסה סגולה, גזר סגול, תפוח אדמה סגול, בזיליקום סגול, עשירים באנטי אוקסידנטים האנתוציאנינים, נוגדי חמצון ונוגדי דלקת רבי עוצמה.

– הירקות האדומים, כדוגמת: עגבניה, פלפל אדום, אבטיח, תות שדה, צנונית, פלפל אדום חריף, מכילים את הפיגמנט האדום ליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה, המסייע לבריאות כלי הדם והלב. עשירים בויטמין C נוגד חמצון יעיל, המסייע בספיגת ברזל המצוי במקורות צמחיים ומונע מחלות.

– הירקות הכתומים, כדוגמת: גזר, בטטה, דלעת ודלורית, פלפל כתום וצהוב, שעועית צהובה, עשירים בבטא קרוטן המקור העיקרי לויטמין A, החיוני לראייה, לשמירה על תפקוד המערכת החיסונית, לשמירה על בריאות העור ולגדילה תקינה.

– הירקות הלבנים, כדוגמת: בצל, שום, כרישה, קולרבי, צנון, כרובית, שורש פטרוזיליה וסלרי, פטריות, ג'ינג'ר ועוד, מכילים תרכובות גופרית ארומטיות מבריאות, המסייעות למגר חיידקים ודלקות, מסייעות בהגנה על בריאות הלב וכלי הדם ובמניעת סרטן.

איך נעודד ילדים לצרוך יותר ירקות?

    • כעת שהבנו עד כמה חשובים הירקות לבריאותנו ובריאות ילדינו, אנו כהורים נדרשים לא אחת להתמודד עם ילדים שאינם אוהבים ירקות ואף מסרבים לטעום. חשוב שנזכור ואף נשאף עידוד מכך שילדים משנים את טעמם עם השנים, ולכן על אף שילד כעת הוא בררן, זה לא אומר שבבגרותו הוא יהיה כזה.
      התפקיד החשוב ביותר שלנו כהורים הוא להנגיש לילדים אוכל בריא, מדי ארוחה, בצורה מעוררת תיאבון. הילד שלנו הוא זה שיחליט בסוף כמה ובמה לבחור. אנחנו נדרשים לגלות עקביות, התמדה וסבלנות רבה. אבל גם לא לוותר, לא לחשוב כי "הילד שלי בחיים לא יאכל את זה", אלא לעודד ילדים לטעום ולהתנסות בכל הזדמנות.
      מחקרים מראים שלילד נדרשות לפחות 10 התנסויות על מנת להיפתח למזון חדש.

    אז מה בכל זאת בכוחנו לעשות:

    • קנו ירקות עם טעם של פעם ודאגו להשאיר כמה בהישג יד, מחוץ למקרר– אנחנו לא יכולים לצפות מילד לאהוב עגבניה שאינה בשלה ואינה מתוקה מספיק, או לטעום מחסה מרה, או מלפפון שמנופח בנוזלים. חשוב שנקנה ירקות בשלים "רזים" עם צבע חזק ומרקם קשיח. חשוב שנשמור עליהם במקרר מפני הקור החזק שפוגע בירק, ונוציא אותם חצי שעה לפני הארוחה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
    • צורת הגשה מעוררת תיאבון– ישנם היום אביזרי מטבח פשוטים שחותכים ירקות בצורה מעניינת, כדוגמת גזר מחדד, שרשרת וכד'. היו ערים לאופן בו הילד אוהב שמגישים לו את הירקות- יש ילדים רבים שלא יאכלו סלט שמעורבב יחד עם ירקות שהם לא אוהבים, אבל כן ישמחו לאכול ירקות חתוכים למקלות או סלט בהרכבה אישית שכל ירק קצוץ ובקערה נפרדת. הבת שלי למשל תאכל קלמנטינה רק אחרי שאני מפלטת לפלחים ומוציאה את הגרעינים, ותאכל אבוקדו רק בצורה שהוא חתוך לחצי עם הקליפה ומוגש עם כפית. למדו איך הילדים שלכם אוהבים לאכול.
    • שלבו ירקות באוכל שילדים אוהבים– לתוך קציצות בשר אפשר לגרד דק או לטחון במעבד מזון קישוא, גזר, בצל ופטרוזיליה, בפירה תפוחי אדמה או בחביתה אפשר להוסיף כרובית מבלי לשנות את הצבע שלה, ברוטב עגבניות ובכל תבשיל אפשר לבשל ולטחון: בצל, שום, עשבי תבלין, זוקיני וכד'.
    • חברו את הילדים למקורות המזון– גדלו ירקות ועלים ירוקים באדנית, תנו להם להיות אחראים להשקות ולדשן, ותראו איך הם יהיו גאים שהצליחו לגדל בעצמם ברוקולי. מכאן ועד לטעום את הירק שגידלו בעצמם, או את הסלט שהכינו קצרה מאוד.
    • משחקים סביב שולחן האוכל– הדרך הטובה ביותר לעודד ילדים לטעום ולזכות בשיתוף הפעולה שלהם, היא בדרך של משחק כיפי ולא מאיים. לילדים קטנים יותר אפשר לחתוך ירקות בכל מיני צורות ולתת להם לצייר פרצוף מירקות, אפשר לעשות תחרות סביב השולחן של מי הלשון הכי סגולה אחרי אכילת סלק, מי מסיים ראשון לאכול שעועית ירוקה ארוכה ועוד.
דילוג לתוכן