עם בוא האביב, זו הזדמנות נפלאה להבריא את המזווה הביתי, לשפר את התזונה של כל בני הבית, לגוון במתכונים, לקבל כלים לאכילה בריאה יותר בבית ולהיחשף למגוון מזונות וחומרי גלם בריאים וטעימים, בדרך מהנה, חווייתית וישימה.
לצורך כך, בנינו תחרות חווייתית ומניעה, שתיתן מענה לצרכים אלו, תוך הנחיה וליווי צמוד של יועצת הבריאות והתזונה, עדי סוקול קצירי
תיהנו מהאתגר ואל תשכחו לשתף בקבוצה!
כמה? 150 גרם או 1 כוס
מה לאכול? קציצות, כרע עוף, חזה עוף, פילה דג לבן, קטניות כדוגמת: טופו, עדשים, שעועיות, חומוסים, מוצרי חלב איכותיים
(עדיפות ממקור עזים/כבשים)
כמה? 1 – 1/2 כוס מה לאכול? בורגול מלא, אורז מלא, אורז שחור או אדום, כוסמת לא קלויה, קינואה, שיבולת שועל, גריסים, פסטה מקמח מלא, פרוסת לחם שיפון או כוסמין ממחמצת שאור
כמה? 3-4 מנות ירק
מה לאכול? ירקות במגוון צבעים:
עלים ירוקים כהים, ירקות שורש, מצליבים, סולניים, דלועים, בצליים, פטריות, נבטים ועוד
כמה? 1-2 כפות בארוחה מה לאכול? שמן זית, טחינה מלאה מדוללת במים ומיץ לימון, אגוזים, זרעי דלעת או חמניה, חצי אבוקדו, זיתים