אתגר 1
קניות ותכנון שבועי לימי האתגר

שתפו בצילום של הקניות שעשיתם עבור ימי האתגר ו/או שתפו את התכנית השבועית שבניתם

התבוננו בסל הקניות השבועי שלכם. מה שמתם לב?

עקרונות מנחים בבחירת מזונות מושכלת

כמה פעמים עמדתם מול מוצרים דומים מאותה קטגוריה והתלבטתם במה לבחור?

יצא לכם להתבונן בסל הקניות השבועי שלכם ובבחירות הקנייה שלכם?

יצא לכם לחשב כמה מתוך סל הקניות מופנה לטובת אוכל אמיתי, מתכלה, עם רכיב אחד בלבד, וכמה מתוכו מופנה למזונות מעובדים המגיעים בקופסא ומכילים למעלה מ – 5 רכיבים?

מה שאנחנו מכניסים הביתה משפיע בצורה ישירה על הבריאות של המשפחה שלנו.
כשאנחנו עייפים וצופים בסדרת נטפליקס בעשר בלילה, כוח השיפוט והרצון שלנו מתערער. אנחנו מחפשים משהו שיתן לנו אנרגיה זמינה. זה הזמן בו אנו לרוב פותחים את מגירת החטיפים ושולפים את החטיף שהבטחנו לעצמנו שלא ניגע בו, או את הגלידה שבמקפיא…

אבל אם נדאג להכניס הביתה מזונות בריאים, אז הבחירה שלנו תהפוך קלה ואיכותית יותר.

בססו את סל הקניות על חומרי גלם טבעיים עם רכיב אחד בלבד
  • הגיעו עם רשימת קניות הנגזרת מתכנון מקדים של הארוחות לשבוע הקרוב.
  • אל תגיעו לסופר רעבים! אחרת יהיו לכם "עינים גדולות" ותתפתו לקנות יותר ממה שתכננתם.
  • שימו לב שעיקר האוכל המעובד נמצא במדפים הפנימיים של הסופר וליד הקופות. הלכו במסלול ההיקפי. התחילו בירקות ובפירות העונה, המשיכו למחלקת התבלינים, עברו בין מוצרי החלב, הבשר והדגים ומחלקת הטבע.
  • נטרלו את ההצהרות השיווקיות בחזית האריזה: "עד 100 קלוריות", "עשיר בדגנים מלאים", "ללא סוכר", קראו תמיד את רשימת הרכיבים מאחורי האריזה. היא תגלה לכם את האמת על המוצר. בפרט שני הרכיבים הראשונים שהם הרכיבים הדומיננטיים במוצר. רואים סוכר באחד משני הרכיבים הראשונים? התייחסו אליו כמו ממתק.
  • חוכמת הסבתא – קוראים את רשימת הרכיבים ולא מבינים מה קראתם? צריכים תואר בכימיה? חשבו האם סבתא שלכם היתה מזהה את המוצר כמזון.
  • סופי הג'ירפה – אם רשימת הרכיבים ארוכה (יותר מ5 רכיבים) ומכילה חומרים שאינכם מבינים, מדובר כנראה במוצר אולטרה מעובד, שכדאי לוותר עליו.
  • אלכס השועל – חפשו אחר חשודים ברשימה- מכיל "שומן מוקשה"- הכוונה למרגרינה, כתוב את שם צבע המאכל לצד E והמספר שלו? מדובר בצבע מאכל מסוכן לבריאות ילדינו (לדוגמא: טרטזין E102). חפשו אחר צבעי מאכל טבעיים. מכיל חומרי טעם וריח? מדובר במוצר נחות ומעובד.
  • הסתכלו בטבלת הסימון התזונתי והשוו כמה סוכר, נתרן ושומן יש במוצר. ניתן תמיד למצוא מוצרים שמכילים פחות סוכר (אבל גם ללא ממתיקים מלאכותיים), פחות נתרן ופחות שומן. לדוגמא, חטיף אפוי במקום חטיף מטוגן יכיל לרוב פחות שומן לא בריא.
  • התייחסו למדבקות האדומות המצביעות על רמות סוכר / שומן / נתרן גבוהות במוצר, אבל השתמשו בשכל הישר שלכם- קוטג' או גבינה צהובה זו בחירה טובה יותר מדגני בוקר מעובדים, חפיסת שוקולד מריר 85% קיבלה שתי מדבקות אדומות, אבל אם נאכל רק 2 קוביות שוקולד, נקבל רק 3/4 כפית סוכר וזה בהחלט סביר.
  • קנו מקומי, תוצרת הארץ – תמכו ביצרנים מקומיים קטנים, ותקבלו לרוב אוכל איכותי ובריא יותר, ותעזרו גם לשמור על הסביבה. אני לדוגמא קונה מוצרי חלב ממחלבות עזים וכבשים קטנות. הסבירות היא שהחיות גדלות בצורה הומנית יותר וגם ניזונות ממרעה חופשי ולא רק מדגנים.
  • קנו עונתי– זה גם יותר חסכוני, גם יותר טעים וגם יותר בריא לגוף ולסביבה. איך יודעים שירק או פרי בשיא העונה? המחיר צונח. לדוגמא – בקרוב יהיו תפוחים מזן ענה מקומי ועדיף לבחור בהם, במקום בתפוחים מיובאים.

סרטוני הדרכה בין מחלקות הסופר

דילוג לתוכן