גרנולה מהירה במחבת

קל וכיף להכין גרנולה ביתית, וזה יותר טעים ומפנק בגודיס, מאשר הגרנולות הקנויות. הקלייה העדינה במחבת שומרת שהקווקר לא ישרף, וטעימה בעיני יותר מאפיה בתנור. יוגורט עם גרנולה ומעט דבש, כנשנוש ביניים כיפי כשחפצים במתוק או כנשנוש לילי.

מצרכים

500 גרם שיבולת שועל דקה או גסה
1 כוס אורז מלא תפוח (ללא תוספת סוכר- להשיג במחלקה ללא גלוטן)
3 חתיכות של Wetabix מפוררות ביד (ניתן להשיג במחלקה של דגני בוקר)
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
חופן שקדים קצוצים גס
1/2 כוס זרעי חמניה
1/3 כוס זרעי דלעת
1/4 כוס שומשום לבן
1/4 כוס זרעי צ'יאה
1/4 כוס אוכמניות ללא סוכר או גוג'י בריס
כפית  קינמון
כ- 1/2-3/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
3 כפות דבש איכותי (לא מחומם)

אופן הכנה

  • מחממים היטב את שמן הקוקוס בסיר רחב וקולים את הקווקר תוך ערבוב מתמיד עד שיזוף, תחילה באש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את האש. מוסיפים עוד שמן במידת הצורך.
  • מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב מתמיד את האגוזים, השקדים והזרעים לפי הגודל- מהגדול לקטן- לכל אגוז נותנים כ- 2-3 דק' עד לשיזוף עדין
  • מוסיפים את האורז התפוח, הקינמון, הWitabix המפורר, והאוכמניות/ גוג'י בריס לעוד כ-2 דק'
  • מוסיפים את הדבבש ומערבבים היטב
  • מסירים מהמחבת (כל התהליך לוקח כ- 20 דק') ומשטחים על תבנית עד לקירור.
  • מאחסנים בצנצנת אטומה

פורסם ב אוקטובר 10, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *