נגטס טופו ותירס

דרך טובה לגוון לילדים את השניצל הביתי היא להציע שניצל מתירס, שמשלב גם חלבון איכותי כמו טופו, וירקות כתומים.
כל כך קל להכין את זה בבית, שאין שום סיבה להתפשר על שניצל תירס תעשייתי. גם הקטשופ הוא תוצרת בית וקל מאוד להכנה.

מצרכים

טופו (300 גרם) חתוך לקוביות גסות
3 קלחי תירס מזן מתוק – להפריד את התירסים מהקלח בעזרת סכין שף
1 גזר מקולף חתוך לקוביות גסות
200 גרם דלורית או דלעת מקולפת חתוכה לקוביות
3 כפות קמח תירס
2 כפות קמח עדשים כתומות
2 כפות פירורי לחם פנקו
1/2 צרור עלי כוסברה או חופן עלי בייבי תרד (רק אם הילדים אוהבים)
כפית אבקת שום, כפית כורכום, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
מצרכים לקטשופ:
1/2 כוס רסק עגבניות ללא סוכר
רבע כוס סויה
רבע כוס חומץ תפוחים
1-2 כפות סוכר קנים או סוכר חום
1 כוס מים
כפית קורנפלור

אופן הכנה

  • מבשלים את גרעיני התירס כ10 דקות במים רותחים עד כיסוי ומסננים.
  • טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון, פרט לקלח תירס אחד שמשאירים בצד.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את התירסים מהקלח שלא טחנו, מערבבים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור על טורבו ל200 מעלות. מכסים את התבנית עם נייר אפייה ויוצרים קציצות בצורה אובלית.
  • מצפים כל קציצה בפירורי לחם פנקו. מורחים שמן זית בעזרת מברשת על כל קציצה ואופים למשך 10 דקות.
  • הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות

להכנת הקטשופ:

  • מרתיחים את כל המרכיבים, פרט לקורנפלור, בסיר קטן
  • מבשלים על להבה נמוכה למשך 5 דקות
  • מערבבים את הקורנפלור בקערה קטנה עם 3 כפות מים קרים, שופכים לסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.מקררים ושומרים בצנצנת סגורה

פורסם ב ספטמבר 7, 2020

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *