מתכון באדיבות השף גיל הררי.
מצרכים
3 סלקים בינוניים מבושלים (אפשר לקנות מוכנים בוואקום)
2 כוסות עדשים כתומות מושרות למשך 3 שעות ומסוננות ממי ההשריה
1 בצל סגול חתוך לרבעים
2 שיני שום
חצי צרור עלי פטרוזיליה
חצי צרור עלי כוסברה
חצי כוס קמח עדשים כתומות
חצי כפית כמון
כפית זרעי כוסברה
1 כפית מלח
אופן הכנה
- טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק
- מעבירים לקערה ולקירור למשך חצי שעה
- מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים נייר אפייה עם מעט שמן זית.
- צרים קציצות בגודל בינוני (הבלילה מעט רכה, אבל הקציצות מתקשות באפיה)
- אופים למשך כ 20 דקות. מוציאים, הקציצות מתקשות עוד בחוץ
- מומלץ להגיש לצד יוגורט עזים ועירית קצוצה