קציצות סלק ועדשים

מתכון באדיבות השף גיל הררי.

מצרכים

3 סלקים בינוניים מבושלים (אפשר לקנות מוכנים בוואקום)
2 כוסות עדשים כתומות מושרות למשך 3 שעות ומסוננות ממי ההשריה
1 בצל סגול חתוך לרבעים
2 שיני שום
חצי צרור עלי פטרוזיליה
חצי צרור עלי כוסברה
חצי כוס קמח עדשים כתומות
חצי כפית כמון
כפית זרעי כוסברה
1 כפית מלח

אופן הכנה

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק
  • מעבירים לקערה ולקירור למשך חצי שעה
  • מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים נייר אפייה עם מעט שמן זית.
  • צרים קציצות בגודל בינוני (הבלילה מעט רכה, אבל הקציצות מתקשות באפיה)
  • אופים למשך כ 20 דקות. מוציאים, הקציצות מתקשות עוד בחוץ
  • מומלץ להגיש לצד יוגורט עזים ועירית קצוצה

פורסם ב אוקטובר 17, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *