מנה מנחמת של ירקות ממולאים במילוי אורז בר מלא ועדשים, שלא נופלת מהמנה הקלאסית. מנה קבועה אצלי לאירוח בשישי. האפייה בתנור משחימה יפה את הירקות.
מצרכים
6 פלפלים גדולים בצבעים שונים
6 קישואים עגולים
4 עגבניות גדולות
כוס אורז בר (לקט של 3 סוגי אורז- אורז מלא, אדום ושחור)
חצי כוס עדשים שחורות
1 בצל סגול
1 צרור עלי פטרוזיליה
3 כפות צנוברים או פיסטוק טבעי
2 כפות גוג'י בריס
5 משמשים אוזבקיים
1/3 כוס שמן זית+ 2 כפות
3 כפות רכז עגבניות ללא סוכר
1 כוס מים
כפית מלח הימלאיה, פלפל שחור לפי הטעם, שורש כורכום מגורר (בעונה), כפית אבקת כוסברה טחונה, 2 כפות אורגנו קצוץ או תימין
אופן הכנה
להכנת המילוי:
- משרים את האורז בר והעדשים בקערה עם מים למשך שעה עד 4 שעות, מסננים ושוטפים ממי ההשריה ומניחים בקערה
- קוצצים דק בצל סגול ופטרוזיליה ומוסיפים לקערה
- מוסיפים לקערה: גוג'י בריס, צנוברים או פיסטוק (יש לקצוץ את הפיסטוק), משמשים אוזבקיים קצוצים, כף רסק עגבניות, 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח, פלפל שחור, שורש כורכום וכוסברה טחונה
למילוי הירקות והכנת הרוטב:
- מחממים תנור לחום 200 מעלות טורבו
- חותכים את הירקות בחלק העליון ומרוקנים את התוכן של הירקות בעזרת מגלען ושומרים את התוכן של העגבניות והקישואים בצד. מנקים את הגרעינים המיותרים של הפלפל.
- את תוכן העגבניות והקישואים קוצצים דק, מעבירים לקערה נפרדת, מוסיפים 2 כפות רכז עגבניות, אורגנו טרי קצוץ, 1/3 כוס שמן זית וכוס מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
- ממלאים כל ירק בכ2 כפות מהמילוי (שימו לב לא לדחוס את המילוי) ומסדרים יפה בתבנית ללא הכיסוי
- שמים כף מהרוטב בכל אחד מהירקות ומכסים. שופכים את יתרת הרוטב על הירקות המכוסים. אם יש עוד מקום בתבנית אפשר לשים כמה פלפל צ'ילי ירוק שלמים או ענף של עגבניות שרי שלמות
- מעבירים את התבנית לתנור ואופים כשעה ללא כיסוי. כעבור שעה, מוציאים את התבנית, מרטיבים את הירקות מהרוטב, ומחזירים לתבנית עם כיסוי של נייר כסף לעוד שעה אפייה (סה"כ שעתיים אפיה)
- מוציאים מהתנור ונותנים לירקות לנוח כשעה לפני אכילה.