קבלו את הסלט הצבעוני והקליל שלי לשולחן החג- סלט חגיגי ויפיפיה לאירוח שהוא חגיגה של טעמים: המתיקות והעפיצות של הרימון והתמרים הצהובים, הקריספיות של התפוח והסלרי, יחד עם המרירות העדינה של הקינואה והרעננות של הנענע ועשבי התיבול שמקלילים את הארוחה. בדיוק מה שצריך לשולחן החג.
מצרכים
250 גרם (כוס ורבע) קינואה אדומה או צבעונית
1 תפוח פינק ליידי קצוץ
10 תמרים ברהי צהובים- חתוכים לפלחים (אם זו לא העונה להחליף ל-8 תמרים מזן דקל נור)
1/2 רימון מפולט (אם זו לא העונה להחליף לרבע כוס חמוציות ללא סוכר)
4 גבעולי סלרי קצוצים (אם העלים יפים, מוסיפים גם אותם)
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים (ללא הגבעולים)
עלי נענע מ-5 גבעולים קצוצים
1/2 כוס פקאן
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
משקשים את הרוטב:
2 כפות שמן זית, מיץ מלימון שלם / 2 ליים, 1.5 כפות רכז רימונים טבעי, 1 כף חומץ תפוחים, כפית דבש, מעט מלח
אופן הכנה
- שוטפים היטב את הקינואה על מסננת תחת מים זורמים
- מרתיחים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה בסיר עם כפית מלח. כשהמים רתחו מוסיפים את הקינואה השטופה ומבשלים על אש בינונית-גבוהה למשך 8 דק' ללא מכסה בבעבוע עדין. מסננים ממי הבישול ומניחים על המסננת עד שתתקרר.
- בזמן שהקינואה מתבשלת קוצצים את עשבי התיבול והפירות. קולים את הפקאנים והשקדים במחבת עם כף חמאה וקמצוץ מלח גס עד להשחמה קלה. קוצצים גס את הפקאנים.
- מרכיבים את הסלט: שמים את הקינואה בתחתית הקערה ומסדרים במקבצים את עשבי התיבול, הפירות והאגוזים. משקשים את הרוטב בצנצנת ושומרים בקירור (אם לא מגישים מיד מומלץ לסחוט חצי לימון על התפוח כדי שלא ישחיר). ממש לפני ההגשה בוזקים את הרוטב, מערבבים את הסלט עם הידיים ומגישים לשולחן החג.