אורז מלא, חומוסים וירקות

מנה צמחונית מזינה, פשוטה ומנחמת. כך אני אוהבת את האוכל שלי.
השילוב של דגן מלא עם קטניה, נותן לנו חלבון מלא, ולכן מהווה ארוחה שלמה.
בגלל שילדיי פחות אוהבים ארוחה בסיר אחד, וגם פחות אוהבים אוכל מתובל (ואני אוהבת חריף והרבה!),
מצאתי את השיטה שעובדת לנו- אני מבשלת בסיר נפרד את האורז, חומוסים וקטניות אחרות יש לי תמיד מבושלות וזמינות במקפיא,
ואת הירקות אני מאדה בסיר רחב עם כמה כפות מים למשך 10 דקות עם מכסה סגור. מוסיפה לסיר קצת מהאורז והחומוסים, צרור עלים ירוקים ומתבלת בהרבה פלפל שחור. כך יש לי ארוחה מזינה בסיר אחד עם הרבה ירקות, כמו שאני אוהבת, וכולם מרוצים.

מצרכים

כוס אורז מלא עגול
כוס חומוסים מבושלים (אפשר של סנפרוסט)
2 בצלים לבנים פרוסים
קישוא פרוס לטבעות
כ1/3 דלורית (200 גרם) חתוכה לקוביות
פלפל צ'ילי ירוק פרוס
גרידת לימון או כף לימון כבוש
חופן עלי בייבי תרד
שמן זית, מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  • שוטפים היטב את האורז תחת מסננת ומבשלים עם כוס וחצי מים רותחים ומלח, למשך כ40 דקות. משאירים מכוסה לעוד 5 דקות.
  • מחממים סיר או מחבת רחבה עם שמן זית, מאדים את הבצל ופלפל צ'ילי למשך 5 דקות. מוסיפים את יתר הירקות ואת גרידת הלימון/לימון כבוש, מערבבים, מוסיפים 3 כפות מים, מכסים ומאדים 10 דקות עם מכסה סגור.
  • מוסיפים לסיר ירקות כוס אורז מבושל וכוס חומוסים מבושלים, מערבבים עם הירקות, מוסיפים חופן עלי בייבי, מתבלים עם מלח ופלפל שחור ומסירים מהאש.

פורסם ב ספטמבר 6, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *