אין הרבה מאכלים שיש עליהם קונצנזוס מלא בבית, שכל ילדיי אוהבים. בולונז הוא אחד מהם. לכן, אני משתדלת כמה שניתן לשדרג את התבשיל למזין ועשיר בטעמים- החל מבחירת בשר איכותי לטחינה, דרך שימוש ברוטב עגבניות איטלקי וביין אדום, ועד הוספת ירקות ארומטיים ועשבי תיבול (ועוד כמה סודות שלי). מגישים לצד ספגטי מחיטה מלאה ופרמז'ן מיושן.
מצרכים
1 קילו צלעות של אנגוס טחון
1 בצל לבן בינוני
1 כרישה
1 גזר
1 שורש סלרי קטן (או חצי שורש סלרי גדול)
3 ענפי סלרי
3 שיני שום
700 מ"ל עגבניות מרוסקות (רצוי איטלקי בצנצנת זכוכית)
1/2 כוס יין אדום יבש
2 כפות רכז עגבניות ללא סוכר
2 כפות שמן זית
לתיבול:
3 עלי דפנה, מקל קינמון, אגוז מוסקט מגורר (1/4 כפית), 2 ענפי טימין טרי, 2 ענפי אורגנו טרי (רק העלים), 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים,
1 כפית מלח הימלאיה דק, 1 כפית פלפל שחור טחון גס
להעשרת הרוטב (לא חובה): 2 עצמות מח, הקצה הקשה של הפרמז'ן (שבדר"כ זורקים)
אופן הכנה
- מוציאים את הבשר הטחון מהמקרר חצי שעה לפני הבישול (שיגיע לטמפ' חדר)
- חותכים גס את הירקות (הבצל, הכרישה, הגזר, גבעולי הסלרי והשום) וטוחנים במעבד מזון בכמה פולסים קצרים. או קוצצים דק עם סכין שף חדה.
- מחממים סיר כבד רחב, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומאדים על אש גבוהה את הירקות הקצוצים למשך 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עם כף מעץ.
- מוסיפים לסיר עם הירקות את הבשר הטחון, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את היין האדום ומבשלים 2-3 דקות על אש גבוהה שהיין התאדה, מוסיפים את הרוטב ורסק העגבניות, כל התבלינים, עצמות המח והקצה של הפרמז'ן ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים האש, מכסים ומבשלים על הלהבה הקטנה ביותר למשך שעתיים – שעתיים וחצי.
- מגישים לצד ספגטי מחיטה מלאה, עלי בזיליקום טריים ופרמז'ן מיושן.