בראוניז Raw

בראוניז עשיר ומפנק במיוחד ממרכיבים איכותיים ומשובחים שאני מכינה בסדנת הכנת חטיפי אנרגיה טבעיים בחברות וארגונים. אני משתפת במתכון לכבוד ט"ו בשבט, אבל כמובן שהוא מתאים לכל השנה ותמיד משמח שיש אותו במקרר, בכל עת שחפצים באנרגיה זמינה, כמתוק בריא ליד הקפה של אחר הצהרים או כשבאים אורחים. מומלץ להכין אותו יחד עם הילדים (עובר לרוב את מבחן הטעם שלהם).

מצרכים

מצרכים לכמות של כ- 15 בראוניז

לטחינה במעבד מזון:

2 כוסות מיקס אגוזים- רצוי לשלב 2 סוגים שיש בבית (שקדים / אגוזי מלך / פקאן / אגוזי לוז)

10 תמרים מזן מג'הול מגולענים

3 כפות חמאת שקדים / חמאת בוטנים / טחינה

3 כפות פשתן טחון / פיסטוק טבעי / גרעיני דלעת

1/3 כוס אבקת קקאו איכותית

2 כפות סילאן טבעי

1/4 כפית מלח גס

שוקולד מומס להגשה מעל: 150 גרם (חפיסה וחצי) של שוקולד מריר+ 2 כפות טחינה גולמית

קישוט לדוגמא: שבבי מלח גס, גוג'י בריס וגרעיני דלעת

אופן הכנה

  • טוחנים את האגוזים במעבד מזון לטחינה דקה. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים שוב.
  • קורצים כדור בגודל פינג פונג מהבלילה ומשטחים מעט ביד בתבנית של מיני מאפינס.
  • ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן מארי ובוזקים כף מעל כל מאפינס. מקשטים עם הקישוטים שרוצים ומעבירים למקרר להתייצבות למשך שעה.
  • מוציאים את הבראוניז מהתבניות ושומרים בקופסא אטומה במקרר.

פורסם ב ינואר 22, 2024

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *