גרנולת הבית שלנו

קל וכיף להכין גרנולה ביתית, וללא ספק היא עשירה ומפנקת יותר בגודיס, מאשר הגרנולות הקנויות. הגרנולה הזו היא חלק קבוע בתוספות המפנקות של עמדת
ה-Acai bowl או Smoothie bowl וזוכה לתשבוחות רבות. בבית היא חלק מארוחת הבוקר הקבועה של הילדים יחד עם יוגורט יווני, דבש ופירות העונה.

מצרכים

500 גרם שיבולת שועל דקה
1 כוס שקדים קצוצים גס
1/2 כוס זרעי חמניה טבעיים
1/2 כוס זרעי דלעת טבעיים
1/4 כוס שומשום לבן
1/4 כוס זרעי פשתן
1/4 כוס אוכמניות ללא סוכר
2 כוסות אורז מלא תפוח ללא תוספת סוכר (להשיג במחלקה ללא גלוטן)
5 משמשים אוזבקיים פרוסים דק
כפית קינמון וקמצוץ מלח גס
4 כפות שמן קוקוס מומס
4 כפות סילאן טבעי

אופן הכנה

  • מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  • בזמן שהתנור מתחמם מערבבים בקערה את הקווקר הדק יחד עם השקדים והזרעים.
  • מוסיפים לקערה את שמן הקוקוס המומס, הסילאן, הקינמון וקמצוץ מלח גס. מערבבים היטב.
  • פורסים על שתי תבניות אפיה עם נייר אפיה ואופים למשך 15 דק' (כדאי לערבב מעט את הגרנולה כעבור 10 דק' אפיה)
  • מוסיפים לתבנית את פצפוצי האורז התפוח, האוכמניות והמשמשים המיובשים, מערבבים ואופים למשך 5 דקות נוספות.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לגרנולה להתקרר. מאחסנים בקופסא אטומה.

פורסם ב אוקטובר 10, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *