קל וכיף להכין גרנולה ביתית, וללא ספק היא עשירה ומפנקת יותר בגודיס, מאשר הגרנולות הקנויות. הגרנולה הזו היא חלק קבוע בתוספות המפנקות של עמדת
ה-Acai bowl או Smoothie bowl וזוכה לתשבוחות רבות. בבית היא חלק מארוחת הבוקר הקבועה של הילדים יחד עם יוגורט יווני, דבש ופירות העונה.
מצרכים
500 גרם שיבולת שועל דקה
1 כוס שקדים קצוצים גס
1/2 כוס זרעי חמניה טבעיים
1/2 כוס זרעי דלעת טבעיים
1/4 כוס שומשום לבן
1/4 כוס זרעי פשתן
1/4 כוס אוכמניות ללא סוכר
2 כוסות אורז מלא תפוח ללא תוספת סוכר (להשיג במחלקה ללא גלוטן)
5 משמשים אוזבקיים פרוסים דק
כפית קינמון וקמצוץ מלח גס
4 כפות שמן קוקוס מומס
4 כפות סילאן טבעי
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- בזמן שהתנור מתחמם מערבבים בקערה את הקווקר הדק יחד עם השקדים והזרעים.
- מוסיפים לקערה את שמן הקוקוס המומס, הסילאן, הקינמון וקמצוץ מלח גס. מערבבים היטב.
- פורסים על שתי תבניות אפיה עם נייר אפיה ואופים למשך 15 דק' (כדאי לערבב מעט את הגרנולה כעבור 10 דק' אפיה)
- מוסיפים לתבנית את פצפוצי האורז התפוח, האוכמניות והמשמשים המיובשים, מערבבים ואופים למשך 5 דקות נוספות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לגרנולה להתקרר. מאחסנים בקופסא אטומה.