דאל עדשים כתומות

אוכל הודי תמיד מצליח להדהים אותי – איך ממרכיבים כ"כ פשוטים, נגישים וזולים ניתן להפיק ארוחה מלאת טעמים, בועטת ומזינה.
זה מתכון בסיסי לדאל, מאוד פשוט ומהיר להכנה, לארוחת צהרים צמחונית בריאה ומשמחת. מומלץ להגיש לצד אורז מלא ריחני.

מצרכים

2 כוסות עדשים כתומות או צהובות (מושרות בקערה עם מים למשך לילה)
2 עגבניות קצוצות
1 בצל לבן קצוץ
1 גזר מגורר
3 שיני שום קצוצות
1 צרור עלי כוסברה קצוצות
1 כוס חלב קוקוס
תבלינים שלמים:
1 כף זרעי כמון
1 כף זרעי כוסברה כתושים מעט
1 כף זרעי חרדל צהובים
כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור (או קמצוץ פלפל קאיין)
1 שורש כורכום מגורר (בעונה) או אבקת כורכום
כף עלי חילבה (לא חובה)
כף שמן קוקוס או חמאה או גהי
מים עד כיסוי

אופן הכנה

  • קוצצים דק את הירקות ושוטפים היטב את העדשים ממי ההשריה תחת מים זורמים. שימו לב שהעדשים מתחילות כבר תהליך של הנבטה, מה שהופך אותן ליותר קלות לעיכול.
  • מחממים סיר רחב עם כף שמן קוקוס או חמאה. פותחים את התבלינים השלמים- מחממים את התבלינים השלמים (זרעי החרדל, הכמון והכוסברה). כעבור 2 דקות הם יפיצו ריח נעים.
  • בשלב הזה תוסיפו את הבצל, הגזר והעגבניות, תערבבו עם כף עץ, ותקלו למשך 5 דקות על אש בינונית
  • תוסיפו את העדשים, תערבבו ותוסיפו מים עד כיסוי. תוסיפו את יתר התבלינים- הפלפל השחור, הכורכום, עלי החילבה והגרם מסאלה (פרט למלח) ותביאו לרתיחה
  • תוסיפו את החלב קוקוס ותביאו שוב לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו על להבה נמוכה למשך כ40 דקות, עד שהעדשים מתרככות והנוזלים מתנקזים. הוסיפו מלח ועלי כוסברה קצוצים, וכבו את האש.
  • מומלץ להגיש לצד קערה קטנה של אורז בשמטי ויוגורט עזים.

פורסם ב מאי 6, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *