מנה צמחונית יפיפייה ומרשימה לאירוח. הדלעת הצלויה יחד עם סלט חיטה מתקתק, גבינת פטה כבשים, תרד ובצל מקורמל, משתלבים בצורה מושלמת, למנה ארץ ישראלית מקומית לתפארת.
מצרכים
2 דלעות יפניות או 6 דלעות ערמונים
1 כוס גרעיני חיטה מושרים למשך שעה בקערה עם מים
2 בצלים סגולים
1/2 חבילת גבינת פטה כבשים
3 כפות פיסטוקים קלופים או אגוזי מלך טבעיים
3 דבלים (תאנים מיובשות)
חופן עלי בייבי תרד
1 כף דבש
1 כף חומץ בלסמי
1 כף זרעי כוסברה שלמים
1 כפית שבבי צ'ילי
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית קינמון טחון
2 כפות עשב תבלין קצוץ (אזוב, מרווה או תימין)
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה
- מסננים את החיטה ממי ההשריה ומבשלים במים עד כיסוי עם מעט מלח וכף שמן זית כ35 דקות (עד ריכוך).
- בזמן בישול החיטה מחממים תנור לחום 220 מעלות טורבו.
- חותכים את הדלעות היפניות לארבעה פלחים או לשני חצאיפ במידה ומשתמשים בדלעת ערמונים. מסירים את הגרעינים.
- בקערה קטנה מערבבים את התבלינים (זרעי הכוסברה, עשב התבלין ושבבי הצ'ילי) עם השמן זית (ללא הדבש והחומץ הבלסמי) ומורחים בעזרת מברשת את החלק הפנימי של הדלעות. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים עד ריכוך והשחמה של הדלעות, כ40 דקות.
- במקביל לאפיית הדלעות, מקלפים וחותכים את הבצלים לרבעים, מניחים בתבנית ואופים עד ריכוך והשחמה (כ20 דקות)
- מכינים את סלט החיטה:
קולים את גרעיני הפיסטוק או אגוזי המלך, במחבת קטנה ללא שמן מספר דקות עד להשחמה קלה, קוצצים גס בעזרת סכין שף חדה ומעבירים לקערה. מוסיפים את החיטה המבושלת החמימה, הבצלים, עלי התרד והדבלים. מפוררים גבינת פטה, מתבלים בכף דבש, כף חומץ בלסמי, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור טחון טרי, טועמים תיבול. - ממלאים את הדלעות בסלט החיטה ומגישים.