ספרינג רולס

מנה יפיפיפה, טעימה ודיאטטית, ללא גלוטן, מתאימה כמנה ראשונה בעמידה לצד דרינק כשהאורחים מגיעים רעבים, לפני שמתיישבים לשולחן או לארוחת ערב קייצית.
שילוב הטעמים של הירקות החיים עם הרוטב המיוחד, הופך את המנה הזו לחגיגית ומרשימה, גם למי שכבר הכין בעבר דפי אורז.

מצרכים

10 דפי אורז גדולים
300 גרם סלמון טרי ללא העור או חבילת טופו
1 חבילת אטריות שעועית – להשרות למשך שעה בקערה עם מים
1/2 כרוב סגול קטן
5 צנוניות
3 מלפפונים
3 גזרים
2 ראשי עלי חסה מסולסלת הידרופוני
4 בצלים ירוקים
1/2 צרור עלי כוסברה
24 עלי בזיליקום
30 עלי נענע
חבילת נבטי אלפלפא

למטבל:
3 כפות גדושות של חמאת בוטנים טבעית (או חמאת שקדים)
1/3 כוס מים קרים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
1 פלפל צ'ילי אדום
1 כף שמן שומשום
מעט מלח

אופן הכנה

  • מבשלים את אטריות השעועית המושרות למשך 2 דקות בסיר עם מים רותחים ומסננים. שומרים בצד שיתקררו.
  • פורסים לגפרורים דקים בעזרת סכין שף חדה את הצנוניות והמלפפונים ומניחים בקערות נפרדות.
  • את הגזרים מגררים גס בפומפיה ושמים בקערה ואת הכרוב הסגול קוצצים לרצועות דקות. את הבצל הירוק פורסים גס באלכסון.
  • אם משתמשים בסלמון במנה- פורסים לרצועות דקות.
    אם משתמשים בטופו- חותכים את הטופו לפרוסות ואז לאצבעות, משרים ב- 2 כפות סויה ו-1 כף שמן שומשום למשך 10 דק' וצורבים במחבת חמה למשך כ- 4-3 דק' לכל צד להשחמה.
  • טובלים כל דף אורז בקערה גדולה עם מים למשך 5 שניות. פורסים על גבי קרש נקי ומנגבים מעט עם נייר סופג
  • מניחים במרכז דף האורז 3 עלי נענע ו- 2 דפי בזיליקום. ומעליהם 2 עלי חסה מסולסלת. מניחים מעל קצת מכל ירק ומעל מעט מהכרוב והנבטים. מקפלים את הקצוות ומגלגלים את הרול. פורסים לחצי ומניחים בצורה אנכית על צלחת יפה כך שהמילוי נראה מלמעלה ממשיכים כך עם יתר הרולים.
  • טוחנים את מרכיבי המטבל בעזרת ממחה ידני או בבלנדר ומניחים לצד דפי האורז.

פורסם ב אפריל 15, 2024

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *