חגיגת טורטיות

ארוחת טורטיות זו חגיגה אמיתית שכל בני הבית אוהבים. יש בה אינסוף אפשרויות למילויים, בהתאם לחומרי הגלם הזמינים בבית. מה שחשוב הוא להקפיד על מנת חלבון (כמו רצועות חזה עוף, טופו או שעועית) וטורטיות איכותיות. לשמחתי ניתן היום להשיג בקלות יחסית טורטיות קפואות, ללא חומרים משמרים. למשקיענים, ניתן גם להכין את הטורטיה, כפי שאנחנו מכינות בסדנת טורטיות ללא גלוטן (ראו מתכון לטורטיה ירוקה או דוסה). אל תוותרו על הממרחים, שמקפיצים את הטעמים. אני אוהבת להוסיף גם את הסחוג כוסברה וסלרי שיש לי קבוע בבית ומשדרג כל כריך.

מצרכים

לטורטיות מקסיקניות: 
טורטיות קפואות (ללא חומרים משמרים) – להשיג בחנויות טבע או באתר של טרז פזוס
למוקפץ:

3 פלפלים צבעוניים
1 בצל סגול
5 פטריות פורטבולו
1/2 צרור כוסברה
2 שיני שום
1 כף צ'יפוטלה, 1 כפית פפריקה מעושנת
לממרח שעועית:
1 כוס שעועית אדומה או שחורה מבושלת
1/2 בצל סגול
1 כפית ממרח צ'יפוטלה
1 שן שום כתושה
למילוי:
אבוקדו פרוס לפרוסות עם מעט מיץ לימון

אופן הכנה

  • מכינים את המוקפץ- פורסים את הפלפלים, הפטריות והבצל לפרוסות דקות. מקפיצים תחילה את הבצל במחבת רחבה או ווק עם 2 כפות שמן זית וכף מים. כעבור מספר דקות, מוסיפים את הפטריות והפלפלים ומקפיצים לעוד 5 דק'. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, השום וממרח צ'יפוטלה, מערבבים ומכבים את הגז.
  • מכינים את הממרח- מאדים את הבצל עם כף שמן זית ו2 כפות מים למשך כמה דקות, מוסיפים את השום הקצוץ, השעועית המבושלת והצ'יפוטלה, מלח ופלפל שחור וטוחנים בממחה ידני למרקם גס.
  • פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות ומוסיפים מעט לימון ומלח
  • מחממים מחבת רחבה נון סטיק ומחממים את הטורטיות, כ-10 שניות לכל צד
  • לגלגול הטורטיות: שמים על כל טורטיה 1-2 כפות ממרח השעועית, מעליו את כף מהמוקפץ ומעל פרוסות אבוקדו. מגלגלים את הטורטיה, עוטפים בנייר סנדוויץ ופורסים לחצי באלכסון.

מצרכים

לטורטיות 'שווארמה' כרובית וטופו
טורטיות קפואות (ללא חומרים משמרים) – להשיג בחנויות טבע או באתר של טרז פזוס
לשווארמה:

1/2 כרובית גדולה או כרובית אחת קטנה
1 חבילת טופו
2 בצל סגול
1 כף תבלין שווארמה, 1 כף פפריקה מעושנת, 3 כפות שמן זית
לממרח טחינת צ'יפוטלה:
1/3 כוס טחינה גולמית
1 כפית ממרח צ'יפוטלה
מיץ מלימון שלם
מים קרים לדילול הטחינה ומעט מלח
1 פרוסת לימון כבוש (לא חובה)
להגשה: עלי רוקט או נבטים

אופן הכנה

  • להכנת השווארמה: מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו. מפרקים את הכרובית לתפרוחות קטנות, פורסים את הבצל לפרוסות דקות ואת הטופו חותכים לפרוסות ואז למלבנים. מעבירים לקערה ומערבבים עם התיבול (שמן זית, תבלין שווארמה, פפריקה מעושנת, שום גבישי, קצת מלח ופלפל שחור). משטחים על תבנית עם נייר אפיה ואופים עד להשחמה קלה, כ-30 דק'.
  • להכנת הממרח: טוחנים את כל המרכיבים בממחה ידני
  • להכנת הטורטיות: מחממים מחבת נון סטיק רחבה ומחממים כל טורטיה כ-10 שניות לכל צד.
  • להגשה: בכל טורטיה מורחים במרכז 1-2 כפות מהממרח ומעליו 2 כפות מהשווארמה. שמים מעל קצת עלי רוקט או נבטים ומגלגלים. עוטפים בנייר סנדוויץ וחותכים באמצע באלכסון.

פורסם ב מרץ 16, 2025

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *